Statul nipon se intinde in Centura de Foc a Pacificului, aici gasindu-se unii din cei mai activi vulcani ai lumii. Japonezii aleg sa traiasca in acest tinut deoarece solurile au o fertilitate extrem de ridicata.

Recent, activitatea vulcanica din arhipeleagul nipon si-a reluat activitatea, astfel ca vulcanul Aso, care se afla pe insula de sud- Kyushu, a erupt la inceputul acestei saptamani- pe 14 septembrie 2015, iar norul de fum si de cenusa a ajuns pana la altitudinea de 2000 de metri.

Deoarece zona din imediata apropiere a vulcanului nu este locuita, nu a fost inregistrata nicio victima si nici pierderi materiale. Chiar si asa, autoritatile au dat alarma pe mare, astfel ca au interzis oamenilor sa se apropie mai mult de doi kilometri fata de craterul vulcanului.

Conform stirilor locale, se pare ca politia a intervenit in evacuarea unor persoane care se aflau la o statie de teleferic de pe munte, iar alti turisti au fost rugati sa renunte la traseu si sa coboare de pe munte. De asemenea, politistii continua sa verifice zona pentru a afla daca nu existau alti turisti care s-au incumetat in drumetie in aceasta perioada.

Zboruri redirectionate

Cea mai mare parte a zborurilor catre orasul Kumamoto, localizat in apropiere de vulcanul care a erupt, au fost redirectionate deoarece nu exista vizibilitate suficienta din cauza cenusii proiectate de eruptie.

Potrivit specialistilor, inca nu este clar daca din crater a izbucnit si lava, dar cu siguranta, in atmosfera au ajuns aburi, fum si fragmente de roca. Specialistii avertizeaza ca ar putea sa urmeze mai multe replici ale eruptiei astfel ca roaga populatia sa nu ajunga in apropiere de vulcanul Aso.

Aso, vulcanul care se afla in Centura de Foc a Pacificului, a mai erupt si in anul 2014, aceasta fiind o eruptie mult mai periculoasa decat cea recenta si a reusit sa perturbe turismul din zona.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *