Vor controla robotii lumea?

Vor controla robotii lumea?

Pe masura ce tehnologia continua sa avanseze, omenirea va fi pusa in fata unor situatii incredibile. Unul din cele mai urate scenarii care infatiseaza omenirea din viitor este putin cam sumbru: specialistii din domeniul tech anunta ca robotii vor ajunge sa conduca lumea, iar oamenii vor si pur si simplu vor fi distrusi de acestia. Traim in lumea digitala, unde toata lumea are cate un telefon inteligent pe care sa-l „consulte” atunci cand are nevoie de un sfat, asa ca vrem, nu vrem, ajungem sa petrecem ore intregi cufundati in lumea online si uitam sa mai mentinem relatii cu cei din jur. Majoritatea job-urilor oamenilor depind de tehnologie, iar calculatoarele si masinile devin mai destepte decat oamenii.

Astfel, se ajunge la realizarea unei noi „specii” tehnologice, si anume inteligenta artificiala, care ar putea sa ne fure locul cat de curand. Dar, ce este inteligenta artificiala? Cei mai multi oameni de stiinta apeleaza la astfel de tehnologii pentru ca au un sentiment de „Dumnezeu”, pentru ca pot da viata unei simple masinarii. Oamenii sunt fascinati de faptul ca pot controla aceste masinarii. Insa, ceea ce nu stiu acestia este ca, astfel de masinarii inteligente vor ajunge sa dauneze rasei umane.

Apocalipsa robotilor

Ei bine, din ce in ce mai multi oameni de stiinta anunta ca va urma o rascoala a robotilor impotriva rasei umane. Initial, intreaga miscare se va face treptat: masinariile inteligente vor inlocui treaba oamenilor si vor fura majoritatea job-urilor acestora. Insa, odata ce o masina capata o oarecare forma de inteligenta, aceasta ar putea sa actioneze in functie de ceea ce crede ca e bine sau rau, asa ca exista posibilitatea de a fi imposibil de a mai fi controlate.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii si-au dorit sa isi minimalizeze eforturile si sa isi asigure doar lucrurile necesare vietii, insa, aceasta necesitate se transforma in robotizare si automatizare. Astfel, odata ce lumea va evolua iar robotii vor deveni din ce in ce mai inteligenti, omenirea va avea foarte mult de suferit. Brian David Johnson, futurolog al companiei Intel a ajuns la urmatoarea concluzie: „Oameni buni, actionati! Nu lasati ca viitorul sa vi se intample!”

Daca iti doresti sa afli mai multe noutati in ceea ce priveste robotizarea lumii, acceseaza eblogs.eu si vei gasi mai multe informatii despre roboti si inteligenta artificiala. De asemenea, aici vei avea ocazia sa te documentezi, in principal, care este impactul tehnologiei asupra omului, iar dupa ce te informezi cu privire la ceea ce te intereseaza, poti trage si singur concluziile: va exista o apocalipsa a robotilor sau nu?

Exista o multime de alte articole care ofera informatii despre noutatile din domeniul tehnologic, al stiintei si a sanatatii, informatii pe care le poti gasi in articolele blog-ului Eblogs. Din cauza aspectului uimitor pe care il are, accesarea fiecarui articol este simpla, iar articolele Eblogs au un continut unic. Deoarece nu exista termeni de specialitate, mesajele transmise pe calea articolelor sunt usor de inteles pentru orice cititor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.