Daca pana acum eram obisnuiti sa auzim despre cercetari ale britanicilor acum rusii ne surprind cu ceva nou. Acestia anunta ca o singura pastila ar putea fi secretul pentru a trai mai bine de 100 de ani.

Cercetarile rusilor arata ca avem sanse, cel putin in tehnica, sa ne prelungim viata. Ceea ce ei spun tine de nevoia de antioxidanti care sa ne mentinna tineri mai mult timp. De fapt un soi de pacaleala pentru organism pentru a-l face sa creada ca nu are varsta din buletin.

Intr-un stil mai complex explicat se pare ca actiunea asupra mitocondriilor este ceea ce ne face sa imbatranim si sa dezvoltam boli diverse pe fondul unei slabiciuni ale organismului, ceea ce vine in timp. Stopand asta putem asadar sa ne ajutam si prelungi durata de viata.

Planul pare unul ideal insa concret si practic studiile inca nu sunt de asa nivel incat sa ne bucuram ca totul se va intampla prea curand. Potrivit studiilor la nivel de animale din laborator acestea au cunoscut o imbunatatire in ceea ce priveste starea de sanatate si mai ales la nivel de imbatranire. Cu toate acestea nu se cunosc inca efecte din punct de vedere a duratei de viata.

Sa credem totusi ca nu va dura prea mult timp pana cand vom auzi de o varianta avansata in ceea ce priveste pastila minune? In faza de proiect, cercetatorii rusi admit ca avem sanse, ca am putea face asta insa nu prea curand. Daca garantia este aceea de a avea o viata lunga cei 120 de ani cu aproximatie sunt si posibilitatea de a redefini totul de vreme ce a prelungi viata umana pare doar o joaca de laborator.

Cert este ca mai avem ceva de asteptat insa nu spune nimeni ca nu este posibil in cele din urma, mai ales avand in vedere cat de departe s-a ajuns cu tehnologia in zilele noastre.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *