Virgina Rappe FattyVirgina Rappe Fatty

In 1921, actorul de filme mute Roscoe „Fatty” („Grasunul”) Arbuckle era una dintre cele mai mari stele de cinema ale lumii. Pentru a-si sarbatori succesul, el si doi prieteni au calatorit in San Francisco pentru o petrecere de trei zile din hotelul Sf. Francis. La sfarsitul calatoriei, Fatty se afla in boxa acuzatilor, fara posibilitatea de cautiune, fiind acuzat de viol si uciderea actritei in varsta de 25 de ani, Virginia Rappe.

Pe 5 septembrie, Arbuckle s-a trezit cu multi musafiri neinvitati, doi dintre ei fiind Rappe si prietena ei, Maude Delmont. Reputatia le preceda, Delmont fiind cunoscuta drept santajista, iar Rappe, o parte petrecareata, se dorea model si actrita. Fatty fusese initial ingrijorat ca prezenta lor va alerta politia, care ar fi putut opri petrecerea cu bauturi alcoolice (atunci interzise in America).

La sfarsitul zilei, Rappe a fost gasita foarte bolnava in una dintre camere. Aceasta a fost examinata de catre doctorul hotelului, care a concluzionat ca simptomele erau cauzate de consumul excesiv de alcool si i-a dat niste morfina. Rappe a ramas la hotel cateva zile inainte sa fie dusa la un spital, unde a murit pe noua septembrie, ca urmare a rupturii vezicii urinare.

Ce s-a intamplat cu Rappe ramane un mister, dar Dumont a avut propria ei versiune a evenimentelor pentru politie. Femeia a declarat ca Arbuckle si Rappe au baut impreuna, dupa care acesta a tras-o in camera alaturata, spunandu-i: „Am stat dupa tine cinci ani si acum te am!” Delmont sustine ca a auzit-o pe Rappe tipand, asa ca a lovit usa, incercand sa ajunga la ea. La un moment dat, Arbuckle a venit la usa in pijamale, zambind, in timp ce Rappe se afla intinsa pe pat, gemand.

Fatty a negat oricine (nu exista nicio dovada de viol) si se pare ca era doar la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Acesta a fost totusi inchis pentru trei saptamani, dupa care a fost achitat. Cariera sa, insa, nu si-a mai revenit niciodata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *