prosoape baie
prosoape baie

Cand vine vorba de propria igiena este bine sa tinem cont ca trebuie sa avem cel putin 3 prosoape de baie, unul pentru fata, unul pentru maini si unul pentru corp, incat se ne asiguram ca fiecare parte a propriului corp are propriul sau articol de igiena.

Este indicat sa nu ne stergem pe fata si pe maini cu acelasi prosop, incat putem transmite cei mai multi microbi de pe maini pe fata. In aceeasi masura trebuie sa avem si pentru corp un set de prosoape, incat sa nu ne limitam la unul singur si acesta sa fie neigienic.

Stim cu totii ca alegerea unui prosop nu este atat de usoara, incat atunci cand suntem intr-un magazin cu astfel de produse ne axam pe unele elemente precum:

  • calitate si nu cantitate, incat chiar daca dam o suma mai marede bani pe un prosop acesta cu siguranta nu este confectionat din cele mai slabe materiale. Cel mai important aspect la care ne uitam este calitatea firelor din care este confectionat, incat cele din bumbac sunt cele mai indicate, pentru ca sunt mai placute la atingere.
  • densitatea este un alt factor pe care mixam in alegerea unui prosop de calitate, incat ne uitam pe eticheta produsului pentru a vedea care sunt indicatiile de pe acesta, si care este capacitatea de absorbtie. Un prosop bun trebuie sa aiba un strat dens care sa nu permita scurgerea picaturilor de apa din acesta.
  • cand vine vorba de alegerea prosoapelor de baie ne gandim si la functia estetica pe care acesta il indeplineste, incat optam pentru o culoare asemenatoare cu design-ul propriei bai, pentru ca sunt obiecte personale si nu trebuie sa stea in vazul tuturor. Cea mai intalnita culoare la prosoapele de baie este albul, dar ne face sa credem ca suntem intr-un hotel si sa nu ne mai simtim la fel de comozi in propriile noastre bai. Putem asorta prosoapele cu gresia sau faianta sau cu alte obiecte decorative din baie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *