Trucuri pentru fotografii reusite

fotografii telefon

Detinem mai toti telefoane inteligente, de generatie noua si ne mandrim ca dispunem de tot felul de aplicatii, asta pe langa camerele super performante integrate. Doar ca fotografiile pe care le realizezi nu iti prea fac cinste telefonului pe care il ai.

De vina ar putea fi altceva si nu numai faptul ca esti mai mult sau mai putin fotogenic. Asa ca invata cateva trucuri care sa te ajute sa faci fotografii tot mai bune:

  1. Nu folosi zoom. Desi unii spun ca acest lucru ar ajuta doar la la iPhone ce are zoom digital de fapt in mai toate cazurile nu este prea indicat sa te folosesti de aceasta functie. Mai bine te apropii de lucru sau cadrul in sine.
  2. Fa mai multe la rand. Si pentru asta exista functii care sa iti permita sa faci fotografii mai multe in doar cateva secunde. Si daca crezi ca nu te prea ajuta mai gandeste-te caci orice clipire face o mare diferenta.
  3. Sterge lentila, camera. Pare banal de spus insa gandindu-te pe unde ajunge sa fie pus iti vei da seama ca orice urma de praf ar putea dauna cand vine vorba de fotografia pe care o realizezi. Spre deosebire de camerele profesionistilor care vin la pachet cu tot felul de protectii pentru obiectiv tu folosesti telefonul pentru scopuri multiple asadar acesta ajunge sa fie destul de murdar chiar daca nu iti dai seama de asta.
  4. Contrastul conteaza si el. Desi unii spun ca fotografiile de asa fel tradeaza faptul ca au fost modificate din nou aceasta diferenta poate fi una majora. Pentru ca ceea ce este in jurul tau te pune sau nu in valoare. High Dynamic Range ti se potriveste, functia care permite fotografierea in 3 cadre din care se alege cea mai buna combinatie de contrast.

Se pare ca de acum vei deveni un mic expert in ale fotografiilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *