grup de oameni band
grup de oameni band

Teoria spune ca daca cineva bea cand isi pierde constiinta, cea mai buna optiune este sa ii asezi intr-un pat si vor fi bine dupa ce se trezesc.  Adevarul este ca e o idee buna sa faci asta daca vrei ca acel prieten sa se poata ineca cu voma. Sa-ti pierzi constiinta si sa adormi nu sunt aceleasi lucruri. Cineva care ajunge in starea mai sus mentionata, cel mai sigur, nu se va trezi cand le vine sa vomite, iar daca acest lucru se intampla cand sunt pe spate, bucatile respective nu au unde sa se duca decat in plamani. In schimb, e recomandat sa ii asezi pe o parte si sa le verifici starea din cand in cand. Daca respira iregulat sau incep sa vomite fara sa se trezeasca, au intrat in coma alcoolica si e nevoie sa sunati ambulanta.

Alcoolul, pe langa faptul ca te face sa te crezi mai inteligent in acele momente de ebrietate, dar te si fac sa te incalzesti. Insa, de fapt, nu-ti tine de cald. Alcoolul te face sa te simti incalzit si sa te inrosesti pentru ca iti face vasele de sange sa se dilate, aducand sangele mai aproape de suprafata pielii, lucru care te face sa te simti de parca te-ai fi incalzit; de fapt, caldura aflandu-se la suprafata pielii acum, va face sa pierzi mai multa caldura corporala.

Incercand sa evite mahmureala, multi oameni au tras concluzia ca o aspirina ii va ajuta a doua zi. Insa, sincer acum, ce aspirina magica au gasit aceastia de inca ar fi putut avea efect a doua zi dimineata? Chiar daca o aspirina ar fi putut preveni mahmureala, puterea ei va trece de mult pana vine dimineata. Ba chiar mai rau, un studiu realizat de Asociatia Mediala Americana a descoperit ca luarea unei aspirine inainte de baut incetineste rata cu care alcoolul este metabolizat de catre corp. Nu numai ca mareste cantitatea de alcool consumata, dar face ca efectul alcoolului sa dureze mai mult. Asa ca daca va simtiti mai bine cand va treziti, e doar pentru ca inca sunteti ametiti. Partea proasta e ca mahmureala va interveni oricum, doar ca mai tarziu, pe parcursul zilei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *