luniluni

Lunea este ziua in care ar trebui sa ne simtim plini de energie, alerti si plini de viata. La urma urmei, au trecut doua zile libere in care am avut posibilitatea de a ne incarca bateriile. De ce totusi ne simtim obositi si lenesi in dimineata de luni mai mult decat in alte zile? Deoarece exista acel dereglaj in programul de odihna dupa zilele de weekend. In timpul saptamanii suntem alerti, ne trezim la program, avem o rutina pe care o respectam. Chiar si o ora sau doua ce afecteaza programul ne deregleaza ceasul interior si de aceea dupa doua zile de odihna ne simtim mai obositi. Sa vedem cum putem trece peste ziua de luni, mai ales peste dimineata acestei zile.

1. Alarma

Poti sta cat de tarziu vrei sambata seara, dar ai grija sa nu lenevesti prea mult duminica. Dormind mai mult in timpul zilei risti sa nu poti adormi duminica seara, poti avea un somn neodihnitor si astfel te vei trezi mai obosit luni dimineata. Pune-ti o alarma si in ziua de duminica, nu neaparat la prima ora, insa la o ora care sa nu te lase totusi sa lenevesti prea mult.

2. Lumina

Cand suna  alarma in dimineata zilei de luni, trage perdelele si lasa lumina naturala sa intre in camera. Lumina naturala ajuta la reglarea ritmului si metabolismului, senzatiei de foame si a nivelului de energie. Cu cat corpul este expus mai mult razelor soarelui dimineata, cu atat rezultatele sunt mai benefice.

3. Miscarea

Exercitiile usoare te vor face sa iti intri in ritm, te vor trezi mai bine si iti vor crea o stare generala de bine. Nu trebuie sa fie un efort prea mare. Poti face miscari usoare, intinderi, rasuciri, fandari pentru cateva minute si te vei simti mai energizat.

4. Atitudine pozitiva

Adormind duminica seara, mintea se va concentra pe termenele limita, proiectele si sarcinile de la munca. Aceste ingrijorari nu sunt deloc benefice pentru starea pe care o vei avea in dimineata zilei de luni. Gandindu-te la lucruri negative va creste cantitatea de cortizol – hormon eliberat in momente de stres – care va ramane in corp si cand te trezesti. De aceea nivelul energetic va fi scazut si se recomanda gandurile pozitive inainte de culcare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *