Pare un paradox si mai mult decat atat o contradictie si o dilema a vietii: produsele de orice fel sunt facute pana la urma sa ne ajute in viata, sa ne usureze anumite aspecte ale vietii indiferent ca vorbim despre partea profesionala sau personala. Insa in egala masura avem nevoie de cheltuieli tine in frau.

Economiseste

Tentatii sunt la orice pas insa tocmai aici intervine marea problema despre cum poti sa faci sa nu cheltuiesti prea mult. Si incepe totul cu dilema daca chiar ai nevoie de o noua tableta sau orice alt gadget.

Incepe prin a te intreba in ce masura nu mai poti fara acel nou gadget si in ce masura iti alegi momentul potrivit pentru asta. Dincolo de asta ai dori clar sa te gandesti si la alte aspecte:

  1. Sa platesti cu cardul este mai usor insa si mai tentant sa cheltuiesti mai mult. Si asta pentru ca din comoditate nu mai poti tine aceeasi evidenta a banilor. Studiile arata ca acea categorie de persoane care apeleaza la metoda platii cu cardul este mai predispusa sa cheltuiasca mai mult.
  2. Recicleaza ceea ce ai sau fa un schimb avantajos. Ai deja un telefon,  iti doresti un altul insa banii ce trebuie sa ii investesti nu prea incanta bugetul de care dispui. Asa ca mai bine faci un schimb sau efectiv vinzi vechiul dispozitiv mobil, cel putin o parte din costuri sa iti fie acoperita.
  3. Fereste-te de tentatii. Daca stii ca marea ta pasiune este tehnologia atunci nu abuza in a vizita magazinele de asa natura. Si mai cu seama nu te avanta sa cumperi imediat orice apare nou pe piata.

Cu totii ne-am dori sa facem in asa fel incat sa avem parte de tot ce tine de nou si de rasfat insa cand bugetul este cel care te da peste cap ar trebui sa tii cont de o modalitate prin care sa ajungi la un echilibru intre ceea ce cumperi si ceea ce dispui ca resursa financiara.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *