saluscontrols.ro

Cum sezonul rece isi face simtita tot mai mult prezenta, trebuie sa te preocupi de confortul tau si al familiei tale. O investitie buna ar fi achizitia unui termostat pentru centrala termica – acesta iti va oferi in egala masura confortul dorit, dar si economie la facturile lunare cu incalzirea.

Piata ofera insa solutii atat de diverse, incat te poti vedea pus in incurcatura atunci cand trebuie sa alegi un model pentru centrala ta. Exista posibilitatea sa te intrebi la ce ti-ar fi necesar un termostat, daca centrala este deja echipata cu unul. Cu privire la acest din urma aspect avantajele pe care un dispozitiv extern ti le ofera sunt insa incomparabile cu ceea ce poate furniza centrala prin intermediul termostatului din dotare.

Iti ofer in randurile urmatoare cateva recomandari cu privire la termostate, pentru a-ti fi mai usor sa alegi un model potrivit propriilor nevoi.

Termostat mecanic vs termostat electronic

In acest caz totul tine de cine va utiliza mai frecvent termostatul. Daca este vorba despre persoane varstnice, care nu sunt familiarizate cu aparitii tehnologice de ultima generatie, probabil o alegere buna in acest caz va fi cumpararea unui termostat mecanic. Simplu de utilizat, cu buton gradat pe trepte de temperatura, va permite setarea corespunzatoare a centralei pentru a oferi confortul termic dorit.

Daca ceea ce cauti se refera la precizie si temperaturi exacte, orienteaza-te catre un termostat electronic. Iti va permite setarea temperaturilor la nivelul dorit si in acest fel vei reusi sa economisesti.

Termostat cu fir vs termostat wireless

Oricare dintre optiuni isi dovedeste utilitatea, va trebui sa alegi tinand cont doar de propriile preferinte. Cu toate acestea, la un termostat wireless vei avea mai multe avantaje, printre care mentionez faptul ca nu te vei mai incurca in cabluri si fire, nu va mai trebui sa le maschezi, nu vei mai fi restrictionat de faptul ca un anume aparat nu il poti monta intr-un anume loc din cauza firului scurt, etc.

Termostatul wireless il vei putea pozitiona oriunde, iar daca are si conexiune internet il vei putea comanda chiar de la distanta, pentru a gasi acasa temperatura ideala atunci cand revii din orice deplasare.

Termostat neprogramabil vs termostat programabil

Daca vrei sa mentii in locuinta o temperatura constanta un timp indelungat, fara modificari prea frecvente, este recomandat sa achizitionezi un termostat neprogramabil. In situatia inversa, cand vrei sa ai control deplin asupra centralei si a temperaturilor, este de preferat sa alegi un termostat programabil.

Acesta din urma iti va permite sa iti setezi centrala sa functioneze diferit ziua si noaptea, pentru perioadele in care lipsesti de acasa zilnic, dar si sa faci chiar modificari in timp real. In acest fel vei evita sa consumi inutil, vei gestiona eficient cheltuielile si vei ajunge sa economisesti.

Daca vei avea in vedere detalii precum cele mentionate anterior, vei alege un termostat potrivit nevoilor tale. Vrei si o recomandare? Intra pe www.saluscontrols.ro si descopera gama de termostate care porneste de la cele clasice si ajunge pana la cele inteligente, care iti pot transforma casa in una mai aproape de ideea de “smart home”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *