supraponderalsupraponderal

Persoanele cu un exces de greutate sunt din ce in ce mai multe, fiind un indicator care reflecta gradul nesanatos de alimentare in randul populatiei. Cei mai multi care se confrunta cu aceasta problema spun ca mediul din care fac parte este cel care le dau mari batai de cap, astfel incat multitudinea de produse regasite pe piata este din ce in ce mai mare.

Daca inainte de 1990 lumea statea la rand pentru un kilogram de caprne, un litru de ulei si o paine, sistemul democratic a adus schimbari majore, astfel incat dupa 25 de ani ne permitem luxul de a cumpara orice ne dorim din interiorul supermarketurilor.

Supraponderalitatea se datoreaza unor cauze atat la nivel psihic, precum stresul, grijile, unor cauze genetice sau unor probleme de sanatate.  Din ce in ce mai multi adolescenti sunt supusi acestui fenomen, deoarece acestia adora mancarea gatita in marile restaurante sau fast-food-uri, precum si dulciurile sau bauturile carbogazoase.

Printre alimentele cele mai consumate de adolescenti sunt si chipsurile sau popcornul. Desi se spune ca popcornul este un remediu in reducerea nivelului de glucoza din sange, acesta nu este asa de benefic pentru organismul nostru, pentru ca nu implica utilizarea tacamurilor in ingerarea acestora.

Caloriile care se regasesc in pungile de chipsuri sunt foarte mari, pe langa faptul ca acestea contin un numar foarte mare de chimicale, care inlocuiesc cantitatea unui pranz. Nici un copil supraponeral nu va refuza o punga de chipsuri sau una de popcorn.

Medicii nutritionisti recomanda pe cat posibil sa reducem numarul de alimente nesanatoase, precum si consumul de foarte multa apa, pentru a ne hidrata organismul. Daca dorim sa consumam porunb, acesta este bine sa fie consumat copt sau fiert,  in ritm incet si pe cat posibil sa inlocuim chimicalele din alimente cu fructele si legumele proaspete. Un fruct ofera nutrienti de inalta calitate, si e bine sa fie consumat ca atare, inclusiv la micul dejun sau la masa de pranz.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *