Angajat dormindAngajat dormind

Provocarile impuse de locul de munca pot aduce entuziasm in randul angajatilor, dar si frustrare. Chiar daca unii angajati sunt dornici sa se afirme si sa incerce diverse idei creative, in momentul in care intalnesc un obstacol in calea muncii lor, acestia se simt frustrati si iritati. Totusi exista o diferenta intre angajatii implicati si cei activ neimplicati in ceea ce priveste nivelul de frustrare resimtit la locul de munca?

Cei de la Gallup Consulting au descoperit urmatoarele: in timp ce doar 13% dintre angajatii implicati au sustinut ca se simt des frustrati la locul de munca, in randul celor activ neimplicati acest procent creste la 60%. Aceaste rezultate privind angajatii activ neimplicati pot fi explicate si prin prisma faptului ca acestia au relatii mai putin pozitive cu colegii de munca sau seful direct, iar in cazul unor impedimente la locul de munca vor fi mai reticienti in a cere ajutorul cuiva din colectivul de munca. De asemenea, frustrarea resimtita la serviciu poate fi cauza mediului de lucru sau a colegilor, nu doar a procesului de lucru in sine.

Angajamentul fata de munca este influentat si de perceptia pe care o au angajatii fata de ei insisi. Felul in care isi percepe munca poate indica si angajamentul unui angajat fata de compania in cadrul careia lucreaza. Gallup Consulting a constatat ca stima de sine a unui angajat determina gradul de angajament al acestuia la serviciu si, de asemenea, il face sa estimeze cat este de pretuit in cadrul companiei.

Cand au fost intrebati cat de greu i-ar fi managerului sa ii inlocuiasca cu altcineva la locul de munca, un procent de 76% dintre angajatii implicati au raspuns ca acestuia i-ar fi foarte greu sau moderat de greu sa o faca. In ceea ce priveste acelasi raspuns oferit de angajatii activ neimplicati, procentul acestora este de doar 54%.

Siguranta locului de munca este un alt factor care influenteaza gradul de implicare al unui angajat. Traim intr-o perioada in care contractele de munca au tot mai des o perioada determinata si competitivitatea este tot mai mare intre angajati.

Companiile au nevoie de oameni bine instruiti si pasionati de ceea ce fac si nu ezita sa renunte la angajatii care demonstreaza in repetate randuri ca nu lucreaza la adevaratul lor potential si ca nu sunt pasionati de munca pe care o presteaza. Odata ce angajatul simte ca locul sau la serviciu nu mai este sigur, ca poate fi oricand dat afara, acesta are de ales intre a incerca sa schimbe maniera in care lucreaza, sa se arate mai interesat de munca pe care o efectueaza sau poate abandona orice dorinta de a mai lucra in cadrul acelei companii, devenind astfel un alt angajat neimplicat la locul de munca. Gallup Consulting ne dezvaluie faptul ca 54% dintre angajatii implicati simt ca locul lor de munca este mai sigur decat a fost in anul precedent pe cand doar 18% dintre angajatii activ neimplicati au spus asemenea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *