Stiai ca rivalul Facebook este o platforma romaneasca?

Stiai ca rivalul Facebook este o platforma romaneasca?

Facebook este cea mai mare platforma de socializare din lume si a fost infiintata de catre Mark Zuckerberg in anul 2004, fiind motivat de faptul ca omenii din intreaga lume sa poata comunica cu usurinta intre ei, si gratuit. Ei bine, in toti anii de activitate, Facebook nu a dus niciodata lipsa de rivali, care isi doresc sa depaseasca cea mai mare retea de socializare din lume. Ei bine, doi banateni din orasul Timisoara au infiintat Destiny- o retea de socializare care are integrat un forum si un motor de cautare.

Evident, Facebook are si o anumita utilitate intre utilizatori, fiind un loc gratis pentru ca antreprenorii sa isi faca reclama, utilizatorii sa se informeze in legatura cu cele mai noi stiri din lume si din tara, dar si un loc de divertisment- punand la dispozitia utilizatorilor mai multe locuri distractive. Insa, Destiny isi doreste sa depaseasca Facebook, cei doi fondatori timisoreni dorindu-si sa doteze platforma si cu o inteligenta artificiala ce poarta numele de Astro.

Destiny- platforma de socializare romaneasca

Cei doi tineri din Timisoara se numesc Roxana Nistor si Eduard Totok si au creat Destiny pentru a fi un loc de unde utilizatorii isi pot lua toate informatiile necesare: „In prezent, oamenii nu se multumesc cu motoarele de cautare actuale pentru a afla noi lucruri sau pentru a evolua, asa ca ne dorim sa introducem Destiny intr-o megaretea globala, unde consumatorii de Internet sa aiba parte de toate informatiile, la nivel de tara, pe domeniul care ii intereseaza”- explica Totok.

Creata de doi oameni, in prezent, platforma dispune de 30 de angajati, atat in tara noastra, cat si in Germania. De asemenea, in momentul in care va fi finalizat proiectul, acesta va oferi informatii din peste 80 de domenii. Pentru a porni acest proiect, fondatorii au avut nevoie de 60.000 de dolari, insa au decis ca afacerea sa fie publicata pe Kickstarter, unde isi doresc sa obtina finantare de aproape 250.000 de dolari, pentru ca lansarea Destiny sa fie posibila in anul ce urmeaza.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.