Rovio Entertainment Ltd., producator al celebrului joc Angry Birds, a fost lovit ieri de catre un atact al unor hackeri. Cei care au incercat sa acceseze site-ul in timpul atacului au fost intampinati de o imagine amuzanta pe care scria „Spying Birds” si de un logo al National Security Agency. In acest moment, site-ul este din nou functional.

La inceputul saptamanii trecute, anumite publicatii vorbeau despre faptul ca National Security Agency foloseste anumite aplicatii cum ar fi Google Maps sau Angry Birds pentru a prelua date ale utilizatorilor ca parte a programului mondial de supraveghere.

Deasemenea, stirea vorbeste si despre faptul ca astfel de aplicatii ar avea printre altele, scopul de a prelua ele insesi aceste informatii spre a le transmite mai departe. Totusi, aceasta informatie este una neverificata asa incat nu putem sti inca daca este adevarata.

Rovio a negat insa orice contact cu astfel de agentii. Ei au mai afirmat ca daca totusi exista acest program de supraveghere, el si-ar putea aduna datele necesare de la retele de publicitate folosite de milioane de site-uri si aplicatii mobile din toate industriile.

De foarte multe ori aplicatiile mobile preiau date ca varsta si locatia utilizatorilor pentru o eficientizare a afisarii reclamelor relevante. Compania a decalarat ca nu permite nici unei alte aplicatii cu care colaboreaza sa preia vreo data a vreo unui utilizator al aplicatiilor lor.

„Fanii nostri au incredere ca cel mai important pentru noi este sa luam in serios protejarea datelor lor. Nu colaboram cu nici un fel de agentie si nu distribuim nimanui datele utilizatorilor nostri.” a declarat CEO Rovio Entertainment, Mikael Hed.

Daca e adevarat faptul ca retelele de publicitate folosesc astfel de programe de spionare pe toate site-urile si in toate aplicatiile in care sunt acceptate, toate firmele din domeniu ar trebui sa investigheze acest lucru si sa-si revizuiasca privilegiile pe care le ofera acestor retele.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *