incalzire prin pardoseala

Tot mai populara in casele romanilor este incalzirea prin pardoseala. Cei care au construit recent case sunt mai ales interesati de o astfel de solutie pentru incalzire pentru ca se spune ca ofera un consum de energie mult mai redus. Daca te numeri printre cei interesati de o astfel de optiune, te invit sa descoperi un mic ghid ce vizeaza incalzirea din pardoseala.

Inainte de a incepe, consider ca este important de stiut de catre cei ce se preteaza la un astfel de sistem de incalzire ca nu in orice casa exista posibilitatea de a-l instala. Fara doar si poate sfatul unui expert in domeniu este necesar, acesta fiind cel mai in masura sa ofere un verdict final in aceasta privinta.

Necesitatea investitiei constituie primul aspect de avut in vedere. Trebuie facuta macar o estimare aproximativa in privinta costurilor implicate. Vor fi amortizate in timp costurile sau efortul financiar va fi unul destul de dificil de atenuat?

Sunt mai multi factori de care va depinde acest aspect. Potrivit specialistilor si a celor care deja se bucura de un astfel de sistem, economiile realizate ating un procent cuprins intre 20 si 40%, raportat la cheltuielile specifice unei suprafete medii. Desigur, in acest sens contribuie o izolatie corespunzatoare si eficienta,dar si un termostat pentru incalzire in pardoseala de calitate.

Montarea instalatiei specifice sistemului trebuie sa se realizeze cu cea mai mare atentie, deci proprietarii vor urmari o lista de instructiuni bine determinate. Pentru inceput, termoizolarea acoperisului trebuie realizata pentru ca este locul care favorizeaza cele mai mari pierderi de caldura.

Este necesara calcularea grosimii sapei ce se va pune peste sistemul ce a fost fixat cu materiale speciale. In general, se vorbeste despre o grosime de 4,5 cm, insa se poate ajunge si la 7 centimetri. Depinde cat de dificil se face incalzirea. Daca alegi o centrala clasica, finalizarea distribuiei de apa rece si calda in instalatia sanitara trebuie realizata inainte de a monta sistemul. A stabili cat este de rentabila o astfel de incalzire este imperios necesar inca din prima faza.

Calcularea necesarului de teava este un pas important de realizat. Iata cum se procedeaza pentru montarea unui singur nivel: pentru 30mp de gresie sunt necesari 210 metri liniari de teava. In cazul parchetului, pentru 60 mp se vor utiliza 600 metri liniari de teava, iar pentru 12 mp de zona vitrata 240 metri liniari teava. In garaj, pentru o suprafata de 23 mp sunt necesari 115 metri liniari teava. Total se estimeaza la 1165 metri liniari de teava, un calcul aplicabil in cazul unei locuinte decente, mai exact parterului acesteia.

In urma clarificarii acestui aspect, urmeaza stabilirea locului in care se va monta distributia de coloane. O mana de lucru specializata este preferabila in acest caz pentru a obtine eficienta maxima in utilizare.

Dintre cele mai utilizate sisteme din tara pentru incalzirea in pardoseala se remarca cele electrice, chiar daca nu este neaparat o regula sau un trend de avut in vedere. Se gasesc in preponderenta in casele noi, pentru ca proprietarii au in vedere montarea lor inainte de a demara proiectul de constructie. Astfel beneficiaza de un sistem electric de mare putere, capabil sa asigure necesarul termic.

Acestea sunt numai cateva aspecte in mare de urmarit. De preferat este ca cel ce urmeaza sa monteze tot ceea ce implica sistemul de incalzire prin pardoseala sa solicite in tot ceea ce face ajutorul unui profesionist. Astfel va avea garantia lucrului bine facut, bucurandu-se de cele mai bune conditii de confort, resimtite mai ales pe timp de iarna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *