Trecem cu totii din cand in cand prin crize economice si de ce nu implicit chiar si crize personale de vreme ce se atrag de la sine numeroase aspecte. Cert este ca tinand cont de cumpatare lucrurile se pot remedia.

Depasirea bugetului

Una din cauzele comune de probleme financiare se refera la depasirea bugetului. Glumele spun ca romanul cheltuie salariul si se mai si imprumuta; cand ramane fara bani schimba 100 de euro si lista poate continua. Adevarat este insa ca un astfel de obicei te aduce la sapa de lemn. Regula de aur este de 50, 30, 20. Asta inseamna in aceeasi ordine sa ai bani de cheltuieli, de necesarul de haine si ce ramane de datorii si eventual distractii.

Chiar ai nevoie de acel lucru? Un lucru este cert. Suntem usor de manipulat din punct de vedere psihologic asa ca este destul de usor sa cadem in acea panta de manipulare. Mirosul din magazine, culorile sunt si ele elemente care te distrag si care te fac sa cumperi ceea ce poate nici nu aveai nevoie. Asa ca gandeste-te: chiar ai nevoie de acel ceva?

Economiile

Nu ar trebui sa fie facultative. Nu ai idee ca pana si 10 lei fac o mare diferenta cand nu ii ai. Asa ca luna de luna ar trebui sa pui la saltea cate putin. Cand suntem tineri nu ne dam seama ca la batranete vom avea nevoie de o pensie decenta. Asa ca uitam ca ar trebui sa lucram sub forme legale si ca economiile ne vor salva cand vom avea nevoie de ele. Situatiile urgente si inopinate apar mai des decat ne-am dori.

Si nu in cele din urma avem nevoie mereu de o contorizare a ceea ce cheltuim. Pentru ca nu iti dai seam dar cata cafea cumperi pe luna ar putea sa iti fie modalitate de a economisi, inlocuind totul cu o cafea facuta acasa.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *