Avand in vedere cat de populara este ideea in sine de a detine si a folosi o masina ar trebui sa stim in egala masura si cum sa o intretinem. Nu spune nimeni ca este usor si sunt factori care contribuie din plin la ceea ce inseamna nevoia de reparatie si costurile de intretinere ale unui automobil.

Din minima grija pe care trebuie sa o avem fata de bijuteria pe patru roti iata cateva sfaturi de intretinere a masinii:

  1. Schimbul de ulei este musai la fiecare 10 mii de km. Se tine cont de acest lucru daca dorinta este ca masina sa functioneze impecabil. Se recomanda ca schimbul de ulei sa se faca chiar timpuriu si cu grija fata de timpul trecut de la o ultima revizie.
  2. Murdaria poate afecta si ea caroseria. Stiai ca excrementele de pasari spre exemplu sunt acide si pot afecta vopseaua? Desigur, asta ar insemna sa iti lasi masina total nesupravegheata si nefolosita insa in orice caz mai bine spalata decat plina de praf.
  3. Filtrele au si ele nevoie de schimbare. Asta se determina in functie de varii factori insa sa tinem cont de faptul ca si cresterea unui consum de combustibil se cauzeaza intr-o oarecare masura si filtrelor de proasta calitate. Asadar, verificarea si ulterior schimbarea lor e musai.
  4. Anvelopele au nevoie de calitate. Nu le uza la maximum asa ca mai mult de un an nu au ce cauta in folosinta ta. Si pentru a tine cont si de uzuara la un nivel uniform se recomanda rotirea lor dupa 10 pana la 15 mii de km realizati.

Dincolo de astfel de sfaturi se recomanda de asemenea ca cel putin o data pe luna sa ajungi cu masina la o revizie. De cele mai multe ori se intampla ca un posesor auto sa ajunga la un service cand deja ceva bate, troncane sau scoate cine stie ce sunet si acest lucru este deja un prim pas doveditor ca exista o problema. Daca se tine cont de revizia anuala mai ales cand masina este una mai noua vei spori timpul de folosire si calitatea respectivului automobil.

Acum este atat de usor sa indeplinesti anumiti pasi de intretinere a masinii. Poti spre exemplu sa comanzi din magazin online piese auto de care ai nevoie. Fara sa te mai deplasezi si sa pierzi timp iti poti scurta timpul dedicat intretinerii unei masini. Acolo unde este interes parca totul se desfasoara mai usor, mai rapid, cu maxima satisfactie la final.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *