sterge cont onlinesterge cont online

Probabil ai observat ca nu este atat de usor sa iti stergi contul de pe o platforma de socializare online. Dincolo de asta esti indexat in functie de activitatea pe care o ai aici si vrei nu vrei iti faic un soi de branding personal. Iata cum poti sa scapi de toate acestea:

  1. Tine cont de toate conturile pe care le detii. Nu numai cele de pe retele sociale si platforme insa si de pe site-urile de unde iti faci cumparaturile online. Orice cont devine un loc in care ti se stocheaza anumite informatii despre tine. Asa ca aici se includ eBay spre exemplu.
  2. Sterge adresele de email. Asta pentru ca se inscriu in aceeasi lista de conturi cu informatii personele. Partea buna este ca nu se sterg direct total asa ca daca revii la sentimente mai bune vei putea sa reactivezi totul in scurt timp.
  3. Locul unde ai ajuns la un moment dat online si ceea ce ai postat reprezinta de asemenea o modalitate prin care poti fi gasit la o simpla tastare a numelui tau in motorul de cautare. Ce poti face? Contacteaza pe cei responsabili cu fiecare site in parte. Desi nu este obligatoriu sa te ajute ai putea cere ca o anume postare sa se stearga mai ales daca include numele tau.
  4. Linkurile se pot sterge si ele. Din acest punct de vedere te poti folosi de URL removal tool pentru a te scapa si de acele linkuri din motoarele de cautare.
  5. Atentie la acele siteuri care colecteaza informatii despre tine. In aceasta lista se inscriu spre exemplu Cpokeo, Crunchbase, PeopleFinder. Sa stergi astfel de date te va costa se pare, asta ca o stire recenta. Insa cel putin iti asiguri intimitatea asa cum obisnuia ea sa fie pana cand sa apara nebunia mediului online.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *