Barbat beatBarbat beat

E greu de gasit un om care e total abstinent de la alcool, mai ales in tinerete. Fie ca servim un pahar inainte sau dupa masa sau bem cateva beri ori shot-uri in club pentru a ne relaxa si a putea dansa. Medicii chiar recomanda un pahar de vin dupa cina, de exemplu si nu e nimic rau in a bea uneori pentru a te simti mai relaxat la petrecere, in loc sa stai timid si treaz intr-un colt.

Problema intervine atunci cand alcoolul devine activitatea preferata. Alcoolism poate fi depistat prin mai multe semne, unele mai evidente ca altele. In acest articol, va vi le voi prezenta pe cele care atrag atentia cel mai mult.

In primul rand, consumul de alcool pe ascuns, care este unul dintre cele mai importante semnale de alarma pentru oricine. Acest lucru se intampla pentru ca persoana prezinta un alt semn important, anume vinovatia. Acestia pot fi foarte originali in ascunderea bauturii pentru a nu fi prinsi, oamenii descoperindu-le adesea intamplator „asunzatoarea”.

Un alt simptom important este consumul matinal. Orice fel de scuze ar fi folosite, precum calmarea nervilor, controlarea anumitor dureri (existente sau nu) ori pentru a se trezi din starea de somnolenta, acestea nu sunt valabile. Daca tot consumi alcool, acest lucru se face dupa amiaza spre seara, iar bautul dimineata este un puternic semnal de alarma.

Un lucru care atrage atentia este igiena, deoarece alcoolicii prezinta un interes scazut fata de aceasta: de la o igiena orala problematica (mai ales un miros specific a respiratiei), pana la lipsa preocuparii fata de vestimentatie, spalat, tuns ori barbierit.

Cu timpul, organismul dezvolta o toleranta la alcool. In urma consumului frecvent, creste si nevoia de a obtine satisfactia din aceasta activitate, deoarece, daca la inceput doua beri erau de ajuns, acum acestea doar te ametesc si acum ai nevoie de trei – patru. Consumul va creste pe masura ca boala devine mai puternica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *