Unul din modurile principale in care SEO a fost schimbat in 2013 este cel prin care Google a trecut la Secure Search, cunoscut printre webmasteri sub forma „not provided” din Analytics.

Astfel, companiile de SEO sunt obligate sa foloseasca alte criterii dupa care sa-si masoare rezultatele. Fara vizibilitate vizibile, rezultatele muncii SEO nu mai pot fi astfel urmarite foarte bine prin Analytics. Rank-ul unei pagini poate fi folosit insa acesta nu are valoare fara trafic real incadrat intr-un context. Analytics este dupa cum multi spun, sursa adevarului si odata cu Secure Search, trebuie sa gasim alte moduri in care sa il folosim.

1. Incepeti cu paginile

Cuvintele cheie aduc trafic insa paginile sunt cele care convertesc. Un utilizator cauta ceva, da click pe un link si ajunge pe o pagina. O pagina este locul continutului, oricare ar fi scopului lu (de a informa, de a distra, de a vinde etc). Pagina – nu cuvantul cheie – este elementul principal cu care utilizatorii interactioneaza cu pagina ta.

Daca nu este un nume de brand, cuvantul cheie este doar mijlocul prin care utilizatorii ajung pe site-ul tau si incep sa interactioneze cu compania ta.

Astfel, paginile ar putea sa devina criterii mai bune de masurare a performantei decat anumite cuvinte cheie. Si mai important este faptul ca prin continutul unei pagini, transformi vizitatorii in clienti.

Pentru a trece la metoda prin te ocupi de partea SEO a unei pagini, te vei asigura prima data ca ai vizibilitate, conversii si castiguri pentru fiecare pagina in parte.

Datele sunt necesare aici pentru a intelege exact parformantele paginilor tare si modificarile care trebuiesc aduse pentru a converti cat mai bine.

Bineinteles ca in continuare, cuvintele cheie vor ramane principalul mod prin care un utlizator ajunge pe pagina ta. Deasemenea, locul in cautari ale paginilor tale, in functie de cuvintele cheie, conteaza in continuare foarte mult.

 

De admin