Stiti numele: John, Robert, Ted, Joseph. Pe vremuri, familia Kennedy era practic familia regala a Americii: marea putere politica pe care o detineau, influenta pe care au lasat-o si delicioasele zvonuri despre diferite realtii avute pe care i-au inconjurat erau de ajuns incat sa le dea o lectie pana si celor mai dedicati membri ai clanului Kardashian. O mare parte a atractiei resimtita de public se datora fadatei de familie fericita pe care au mentinut-o.

Insa, probabil ca ati auzit mai putine despre Rosemary Kennedy, sora cea mai mare a clanului Kennedy. Nu va suna cunoscut numele? Asta pentru ca tatal ei, Joseph, i-a facut ceva unic de crud, chiar si dupa standardele politicienilor.

Joseph P. Kennedy, Sr. era cunoscut pentru faptul ca avea ambitii foarte mari pentru copiii sai, insa Rosemary parea sa fie o problema pentru el, ca urmare a scorurilor de IQ relativ scazute si o atitudine foarte rebela in timpul pubertatii. Aceste simptome sunt, in general, cunoscute in cercurile medicale ca fiind „adolescenta”, dar Joseph le vedea ca fiind semnale pentru un potential esec, mai ales ca fiica sa a continuat sa aiba tulburari de comportament si dupa 20 de ani. Asa ca Joseph s-a decis sa rezolve imediat problema, in loc sa se rezolve pe sine ca tata.

Ce vreau sa spun este ca si-a lobotomizat fiica, fara sa se mai oboseasca sa-i spuna macar sotiei lui, decat dupa.

Pentru a aseza fraza in contextul potrivit: in toamna anului 1941, Rosemary Kennedy, atunci in varsta de 23 de ani, a fost luata din viata ei confortabila si luxoasa. A fost dusa intr-un spital, unde doctorii i-au facut o gaura in cap si au intrat in creierul ei. Imagineaza-ti ca iti vezi de treaba ta cand brusc niste barbati te iau si te leaga de o masa de operatii pentru ca doctori moderni nebuni sa te intepe in creier pana cand nu mai poti recita „Ttal nostru” (chiar asta a trebuit sa faca Rosemary in timpul operatiei). Apoi, inainte sa lesini, gandeste-te ca afli ca asta se intampla din ordinul tatalui tau si nimeni altcineva nu va mai afla, decat pana cand e prea tarziu.

Rosemary a fost redusa la o stare vegetativa, fara sa mai poata vorbi sau sa-si controleze intestinele si cu inteligenta unui copil de doi ani. Si-a petrecut restul vietii in institutii, departe de ochii publicului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *