consum de energieconsum de energie

Daca ai tine cont de toate modalitatile posibile de a reduce consumul de energie si daca ai face asta in mod repetat ca si stil de viata ai avea sanse sa iti reduci facturile chiar si la jumatate. Da, adevarat, doar ca prea putini stiu de cateva lucruri simple pana la urma:

  1. Te-ai gandit la izolatie? Pe timp de iarna nu vei mai consuma la fel de multa energie pentru caldura caci se incalzeste si se pastreaza mai bine caldura in casa.
  2. Te-ai gandit la un ventilator? Asezat pe tavan in cel mai bun caz acesta ventileaza cu mult mai bine si o arie mai larga si in plus este cel care care reduce din consumul de energie mai ales daca este vorba de cel cu termostat. Ca tot vorbeam despre acesta termostatul este cel care opreste un aparat in cauza cand atinge pragul dorit de caldura sau racoare.
  3. Becurile clasice cu care ne-am obisnuit ajung sa consume prea mult, sa lumineze atat de tare incat emana caldura la un moment dat si in plus provoaca si dureri de cap. Schimba astfel de becuri cu cele de generatie noua care iti ofera si rezistenta mai mare si in plus lumineaza mai bine si eficient.
  4. Ai grija la electrocasnice de orice fel. Chiar daca nu le folosesti acestea consuma curent. Ideal ar fi sa le scoti din priza cand nu ai nevoie de ele insa cum asta iti poate parea ceva mai dificil in modul facil de a avea parte de avantajele oferite de ele pur si simplu opteaz asa le inchizi total din butonul specific de on/off.
  5. Iluminatul ce se bazeaza pe energia solara este cu mult mai eficient chiar daca inseamna investitie in panourile solare. Asa ca cel putin pentru curte ti-ai dori sa ai parte de asa ceva.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *