copil_jocuri_calculatorcopil_jocuri_calculator

In lumea in care ne bazam pe calculatoare si generatia tanara este oarecum prea legata de dispozitivele de acest gen. Si totusi, PC-ul a devenit un rau necesar caci ii ajuta pe cei mici mai mult decat ai crede.

Din lista de avantaje pe care le are un PC este util cand vine vorba de:

  1. Sursa de informare. Au un acces mai usor si mai rapid la orice informatie au nevoie. Nu numai ca isi pot descoperi si alte interese cautand online insa se pare ca isi pot gasi si un cerc al celor care au interese comune.
  2. Le dezvolta creativitatea, gandirea logica, anticiparea. Sunt abilitati ce se dezvolta de asemenea prin intermediul folosirii unui PC. Asocierea de cauza si efect, diverse situatii in care se vor gasi cand fac o cautare pe internet ii ajuta pe termen lung. Ce-i drept excesul de orice fel nu este bun.
  3. Jocurile si distractia. Ca o sursa de distractie copiii se pot baza de asemenea pe un PC pentru a-si gasi jocuri care sa le placa. Nu fac un dezastru total in camera si in plus varietatea de jocuri ii ajuta sa dezvolte strategii in mintea  lor. Din nou, pe termen lung aceste aspecte ii ajuta.
  4. Ii ajuta sa invete scrisul si cititul. Desi  nu se compara cu scrierea de mana spre exemplu cei mici invata silabisind cum sa scrie cuvinte si au si posibilitatea de a citi online tot ceea ce le pofteste inima.

In lista de avantaje ce un PC le are pentru un copil sunt numeroase aspecte de care sa tii cont. Doar ca, la fel ca orice alt lucru disponibil pentru educatie si nu numai are nevoie de un control. Orele petrecute in fata unui PC ar trebui sa fie cu limita si musai sa se combine cu activitati sportive si extra scolare, de socializare si nu numai.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *