obiceiuri nesanatoase
obiceiuri nesanatoase

Stilul de viata modern impune pe langa elementele moderne de tehnologie, diversitatea alimentelor, al produselor si serviciilor, motiv pentru care cei mai multi dintr noi uita ca un regim echilibrat este cheia tuturor succeselor. O alimentatie bogata si echilibrata este importanta pentru dezvoltarea fizica si psihica a oricarui individ, dar timpul face presiuni asupra noastra si ne impiedica sa avem mese regulate sau sa facem sport.

Obiceiuri alimentare nesanatoase
  1. S-a constata ca romanii mananca pe fuga. Fie ca sunt in drum spre scoala, spre birou sau in timpul serviciului oamenii nu se opresc pentru a avea o pauza de masa binemeritata si de cele mai multe ori iau cate un covrig, o gogoasa pe care o mananca din mers. Efect foarte nesanatos pentru organismul uman.
  2. Cei mai multi dintre noi adora dulciurile, fie ca sunt de magazin sau de casa, nu renuntam la acestea. Un consum prea mare de dulciuri ne supun sanatatea riscurilor casdiovasculare si la un nivel crescut al glicemiei, cauzand socuri glicemice.
  3. Pentru ca ajungem obositi, cei mai multi dintre noi iau cina in pat,  la televizor urmarind serialul sau stirile preferate. Dar uitam ca trebuie sa respectam un program echiliibrat al meselor si ajungem sa ne concentram mai mult pe cealalta activitate decat pe mancare.
  4. Mancatul inainte de somn este daunator organismului, la fel cum o masa inainte de dush este daunatoare. Cele doua nu trebuie realizate una imediat dupa cealalta, ci la un timp distanta. Ultima masa ar trebui sa fie cu cel putin 2-3 ore inainte de somn, pentru o digestie mai buna si un somn mai linistit, iar in cazul dushului, acesta trebuie facut cu cel putin jumatate de ora dupa masa, reducand riscul de stop cardiac.
  5. Lipsa exercitiilor fizice sunt un obicei foarte prost, nerespectat de majoritatea dintre noi, dar acest lucru nu trebuie neglijat cand vine vorba de sanatatea noastra.

Cele mai simple reguli de urmat pentru o viata sanatoasa sunt cele care impun cel putin 3 mese regulate pe zi, insotite de doua gustari, un consum cat mai bogat de fructe si legume, exercitii fizice, reguli simple de urmat pentru noi si copiii nostri. Astfel, vom avea o viata mai lunga, sanatoasa si mai buna, lipsita de afectiunile cronice sau de cancer.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *