Oamenii care prefera cumparaturile online


Romanii sunt si nu prea incantati de cumparaturile online. Exista un anumit profil al celor care prefera sa aiba parte de o astfel de experienta caci multi pun mai intai de toate riscul de a nu primi ceea ce isi pdoresc ca prim loc care sa ii tina departe de ceea ce inseamna shopping-ul online.

Ca un profil definit al celor care cumpara online iata cateva caracteristici:

  • Cel mai mare segment il reprezinta tinerii cu varste intre 15 si 29 de ani. Insa surprinzator pentru mai toata lumea este ca in mediul rural mai toate categoriile de varsta sunt incluse caci si aici 80% dintre cei care populeaza locul au acces la informatia online.
  • Ce interesati de un pret mai mic. Sau cel putin pana acum s-a pus accent pe aceasta idee, urmand ca  in timp evolutia shopping-ului online sa fie axata mai mult pe calitate si pe garantia unor produse achizitionate.
  • Sunt cei comozi interesati mai mult de o posibilitate ca produsele sa fie realizate, transportate si livrate in asa fel incat sa ii avantajeze pe ei. Insa si accesul la informatie si fidelizarea fata de un brand anume ii face mai nou pe consumatorii de shopping online sa isi gaseasca ca punct de interes o forma alternativa la metoda traditionala.

Cu o populatie de 47% activa in lumea online in Romania shopping-ul online a devenit nu numai o moda insa o poarta deschisa catre modern. Incepem sa devenim din ce in ce mai interesati de modul in care avem acces la informatie si in ce sens poate aceasta sa ne ajute. Una peste alta se pare ca evoluam pas cu pas  si ajungem sa ne dorim ca „puterea” pe care o detinem de la distanta sa reflecte cu adevarat o posibilitate viabila de a ne usura munca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.