Noutati de la Microsoft si Google

Noutati de la Microsoft si Google

De curand, Microsoft a hotarat alegerea unui nou CEO. Este vorba despre Satya Nadella, om despre care s-a scris in toate blogurile internationale in ultima vreme. Compania a fost condusa de la fondare pana in 2000 de insusi fondatorul, Bill Gates. Ulterior, pozitia de CEO a fost preluata de Steve Ballmer care a condus pana anul acesta.

Sa nu aveti impresia insa ca el va lua de acum deciziile importante, de unul singur. Va fi ajutat de catre presedintele companiei, John W. Thompson si de Bill Gates, fondator si om care are un cuvant mare de spus in ce priveste lansarea noilor device-uri.

Satya Nadella lucreaza la Microsoft de 22 de ani, inca de cand avea varsta de 24. Principalele obiective ale noului CEO sunt:

O mai buna integrare a Windows 8.1 pentru cei care inca folosesc mouse-ul si tastatura. Multi utilizatori s-au plans ca Window 8 a fost prea mult dezvoltat pentru detinatorii de device-uri touchscreen si prea putin pentru detinatorii de laptopuri si calculatoare.

Integrare Nokia in sistemul Microsoft astfel incat sa devina un competitor important pe piata mondiala a smartphone-urilor.

In alta ordine de idei, Google vinde brandul Motorola catre cei de la Lenovo. Astfel, Google aproape ca spune ca nu doreste sa fie in competitie cu granzii in domeniu ca Apple sau Microsoft. La urma urmei, partea de software este cea la care se pricep ei cel mai bine.

Se pare ca pana la urma, Google nu a avut planurile la care multi se gandeau. Se astepta o integrare a gamei Nexus in sistem insa intr-un final, se pare ca Google doar a vrut sa faca rost de anumite patente. Nici aici nu au nimerit prea bine intrucat cele mai importante patente Motorola au fost vandute inainte ca Google sa faca achizitia.

Pretul de vanzare a fost unul mic, de numai 2,91 miliarde de dolari.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.