De parca nu ar fi de ajuns toate descoperirile pe care cei de la NASA le-au facut anul acesta, acestia isi doresc sa exploreze in detaliu o planeta vecina cu Terra. Astfel, echipa de exploratori va fi formata din sase oameni, care vor analiza conditiile atmosferice de pe planeta rosie- Marte.

Astfel, urmatoarea misiune a oamenilor de stiinta de la NASA este aceea de a cerceta planeta Marte, dar pentru ca aceasta este o misiune destul de dificila si cam „departe de casa”, echipa de astronauti va trebui sa se pregateasca intens. Astfel, potrivit celor de la NASA, se pare ca misiunea lor va avea o durata de pana la cel mult trei ani de zile. Echipa va fi realizata din oameni cu domenii de studiu diferite: un fizician din Germania, un astrobiolog din Franta si, bineinteles, patru americani: expert in soluri, un pilot, un jurnalist si un arhitect.

Izolare in Hawaii

De foarte putin timp, echipa de sase oameni si-au inceput deja antrenamentul si pregatirile, astfel ca au ales sa se izoleze intr-o zona din apropierea unui vulcan din Hawaii. Astfel, conditiile de aici vor fi asemanatoare cu cele de pe Marte: lipsa aerului proaspat, a alimentelor proaspete si nici nu vor avea parte de intimitate. In domul in care locuiesc deocamdata, orice iesire de pana la 11 metri va inseamna echipament special. Insa, in ceea ce privesc proviziile lor, acestea vor fi formate, in cea mai mare parte a lor, din branzeturi si peste.

Asadar, membrii echipei care vor ajunge sa studieze conditiile de pe Marte au fost deja supusi in fata unor perioade de izolare de patru si opt luni, in ideea ca acestia sa se obisnuiasca cu conditiile dintr-un mediu ostil. NASA mai adauga ca singurul lucru care nu va putea fi evitat va consta in conflictele ce vor lua nastere- inevitabil- intre membrii echipei. „Chiar daca exista cei mai buni oameni, conflictele isi vor face aparitia intre membri, din cauza ca e greu de suportat numai aceeasi oameni pe o perioada atat de lunga.”- sustine un purtator de cuvant din cadrul Agentiei Spatiale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *