Arta negotului o deprindem in timp insa cert este  ca fiecare etapa si situatie ne demonstreaza ce ar fi trebuit sa facem. Invatand din greseli ajungi sa cunosti mai bine intreaga situatie. Asadar, invata sa negociezi si sa aplici acest lucru chiar si pentru salariul tau.

In primul rand alege un moment potrivit sa faci asta. Nu se preteaza sa incepi o discutie cand sunt si alte terte persoane sau in cadrul unei sedinte. Se discuta in privat. Daca e sa dam crezare la ceea ce spun cercetatorii atunci cel mai prilenic moment ar fi chiar dupa masa, dupa servirea pranzului.

In al doilea rand ar trebui sa existe o marire de salariu pe drept. Fa-ti singur o analiza si demonstreaza ca se merita si pentru ce. De altfel nu poti da exemple din jurul tau avand in vedere ca se munceste individual.

De fapt poate ca nici nu ar trebui sa alegi o marire de salariu ci o negociere de la bun inceput. Insa si aici exista o arta a negotului. Spre exemplu, ca o intrebare standard la interviu, viitorul angajator intreaba despre nivelul salarial acolo unde inca esti sau unde ai fost. Ideea in sine se doreste a fi descoperirea salariilor pe acea nisa si in alte parti pentru a nu strica piata cu salarii mai mari. Asa ca este de preferat sa nu dezvalui ce sume de bani primeai in alte parti. Rezuma-te insa sa fii echilibrat in cerinte si sa incepi chiar tu negocierea.

Mai mult decat atat, se crede de asemenea ca ar trebui sa stii de la bun inceput pe cei bani muncesti. Daca nu ti se specifica in contract ca la anumite intervale de timp ai parte de renegocieri atunci ar trebui sa te gandesti de doua ori la sansele tale. In orice caz tine cont si de faptul ca marirea de salariu vine in timp si nu din primele luni spre exemplu, decat daca, acest lucru este trecut in contract.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *