Sistemul imunitar are rolul de a proteja organismul de agentii patogeni care pot duce la boli si infectii, prin intermediul a doua sisteme de aparare cooperativa: imunitatea innascuta si imunitatea specifica dobandita. Acestea lucreaza impreuna pentru a impiedica organismele sa intre si sa se dezvolte in corp.

Semne ale unui sistem imunitar slabit

Atunci cand imunitatea scade, organismul nu mai are puterea de a se apara impotriva agentilor patogeni. Si cum ne putem da seama de acest lucru? Ei bine, sunt cateva semne care denota o imunitate scazuta. In primul rand, incepem sa racim din ce in ce mai des. Acesta e un prim semn prin care organismul ne arata ca nu mai poate lupta impotriva germenilor la care ne expunem.

Un alt semn este aparitia problemelor digestive. In cazul in care de obicei nu avem astfel de probleme si ele apar din ce in ce mai des, este clar ca flora intestinala a fost afectata.

In cazul in care ne simtim din ce in ce mai obositi, fara vlaga parca, acest lucru se poate datora tot unei imunitati scazute. De asemenea, ca si alte semne, ar mai fi de precizat: infectiile sinusale mai mult de 2 ori pe an, infectiile fungice frecvente, infectiile urechii mai mult de 4 ori pe an, durerile articulare etc.

Cum ne putem intari sistemul imunitar?

Pe langa o alimentatie sanatoasa si bogata in nutrienti, o sanatate intestinala adecvata, miscarea fizica de cel putin 30 de minute in fiecare zi, un somn adecvat de 7 – 8 ore pe noapte si o mai buna gestionare a stresului, specialistii de pretutindeni ne recomanda sa luam suplimente pentru imunitate, sub forma de multivitamine.

In cadrul magazinului online de sanatate VitaMix gasim o gama larga de produse destinate intaririi imunitatii, de la pastile, siropuri, spray-uri nazale si de gura si pana la polen, ceaiuri si multe altele.

Vitaminele ce au un efect garantat in acest sens sunt: vitaminele A, complexul B, C, D, E, K, calciul, magneziul, zincul, fierul, acizii grasi Omega si probioticele. Alaturi de vitamina A, vitamina C este considerat cel mai puternic aliat in intarirea imunitatii.

Aceste multivitamine trebuie luate inca de la aparitia primelor semne de imunitate scazuta si pana in momentul in care simtim ca toate simptomele au disparut. Durata depinde de la om la om, in functie de cat de repede raspunde si se reface organismul cu ajutorul lor. Se recomanda un tratament de minim 3 luni pentru a fi cu adevarat eficient.

Pentru a ne lua aportul de multivitamine necesar intaririi imunitatii, este suficient sa accesam site-ul oficial VitaMix si sa alegem de acolo produsele ce ni se potriveste.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *