In anii m oderni avem parte de tot mai multe surprize. Parca nu mai este la moda sa lucrezi in fabrica sau la magazinul din colt. Facem internship pentru a fi mai bine pregatiti, facem experiente de o vara, muncim sezonier. In lista de joburi moderne se numara si ceea ce tine de videochat.

Poate ca surprinzator sau nu exista firma de videochat, exista numeroase locuri de munca de acest gen si o intreaga industrie. Pentru ca totul s-a dezvoltat atat de mult incat am ajuns sa avem studiouri de acest gen destul de multe si in toata tara. Care este secretul lor?

Am evoluat de la tabu la ceea ce ni se pare destul de normal si parte din vietile noastre. Am ajuns sa consideram ceea ce era in trecut acum pur si simplu un aspect de tolerat. Si acelasi lucru se intampla si cu videochatul si tot ceea ce tine de asta. Sexualitatea vinde, am inteles asta asa ca am speculat piata. O sansa care ne-a adus in acest punct.

Nu sunt de blamat astfel de firme de videochat. Mai cu seama din prisma avantajelor oferite este de la sine inteles ca astfel de joburi sunt de dorit. Spre exemplu se lucreaza in conditii de lux. Ai la pachet si rasfatul de a fi facut o alegere care sa te avantajeze. Ai parte de un loc mai mult decat decent, ai parte de un stimul si de o incurajare ca aici totul merge ca pe roate.

Daca  ii vei intreba pe reprezentantii unor astfel de studiouri iti vor spune ca nu se aplica cine stie ce strategie pentru a atrage potentialele candidate. De fapt doritoarele de a lucra in videochat vin ele la studio si isi incearca norocul. Pana la urma se selecteaza pe spranceana, acele femei care arata si bine si stiu sa se prezinte.

Munca in videochat se inscrie intr-o lista de joburi de era moderna. Cu toate acestea nu mai este ceva sfidator la legi conservatoare. Asta se intampla mai degraba in anii 2000, ani de inceput ai videochatului in Romania. Acum totul se tolereaza, acum totul se accepta si tine de o simpla alegere. Daca te vei intreba de ce sa si-ar dori unele femei sa faca asta afla ca sumele care se castiga din videochat sunt extrem de mari. Mult mai mari ca in alte domenii, ceea ce face ca ideea de castig rapid, usor sa le atraga tot mai mult pe fete, in special tinere.

Sa ne gandim pana la urma ca daca nu ar fi un public consumator nu ar exista nici piata de videochat. Fara cerere nu este oferta, nu-i asa? Pana la urma  videochatul este alegerea celor care isi cauta calea usoara de a se descurca. De apreciat este ca totul se intampla din spatele unor camere, ca totul este de fapt parte dintr-o conversatie la distanta; lumea online a dechis aceasta oportunitate asa ca asta aduce si sansa unora de a nu trece totusi de o limita a ceea ce inseamna decenta si demintatea.

De admin

Un comentariu la „Moda noilor locuri de munca – videochatul si nu numai”
  1. Chiar lucrezi in conditii de lux, ba mai mult ajungi sa traiesti in conditii de lux, ceea ce este dezirabil, probabil, pentru majoritatea oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *