masini-viitor

Tehnologia este in continua dezvoltare, asa ca progreseaza de la o zi la alta spre bucuria celor pasionati. Insa, asa cum exista pasionati de progrese in stiinta, in telefonie, asa exista si iubitori de masini, care asteapta sa vada care sunt ultimile aparitii.

Ei bine, pasionatii de stiinta au primit numeroase stiri in decursul acestui an, iar cele mai importante au legatura cu imaginile lui Pluto si descoperirea recenta a apei pe Marte. De ce sa nu se bucure si pasionatii de masini de astfel de stiri cat mai des? Se bucura, si chiar au motive pentru a fi fericiti, din moment ce producatorii au creat masini ecologice, pe energie solara sau imprimate 3D. Astfel, exista masini care nu mai seamana deloc cu ceea ce vedem astazi, fiind demne de viitorul care se desfasoara inaintea noastra.

Honda NSX

Simbolul japonezilor, la un pret destul de picant, masina are un motor v6 asemanator cu modelul din anul 2000. Dar, bineinteles ca tehnologia a evoluat si asa s-a petrecut si cu Honda. Noul model are o cutie de viteze in noua trepte si trei motoare electrice: unul folosit la schimbari de transmisie, unul pentru acelerare si cel de-al treilea este utilizat in franare. Pretul masinii incepe de la 150.000 de euro iar livrarea acestei „nave” va incepe sa se faca in prima jumatate a anului 2016.

Porsche Mission E

Design-ul tipic pentru o masina a viitorului, aceasta masina este descrisa de viteza si vine cu o tehnologie noua: bateria se incarca complet in numai un sfert de ora. Astfel, autonomia bateriei modelului Mission E va tine 500 de kilometri. Porsche Mission E este dotata cu 591 de cai putere si are nevoie de numai 3.5 secunde pentru a atinge suta de kilometri.

BMW i8

Introdus pentru prima data in fata publicului in anul 2008, BMW i8 a reusit sa suceasca cu totul mintile oamenilor. Este o masina hibrida si cu toate ca este o masina scumpa, BMW i8 este ieftin de intretinut avand un motor de 1,5 litri in trei cilindri- asemanator cu cel de la Mini Cooper. Cu cei 200 de cai putere pe care ii are, BMW i8 are nevoie de numai 4,4 secunde sa atinga suta de kilometri la ora.

De admin

Un comentariu la „Masinile viitorului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *