Pentru cei care au prins gust de domeniul textil, pentru cei care speculeaza acest teren si chiar deschid o afacere in acest sens, trebuie spus ca masinile de surfilat sunt o necesitate. Ne adresam tuturor, inclusiv celor care lucreaza individual si nu la scara mare.
Masinile de surfilat ce le veti gasi in cadrul paginii goodstyle.ro, sunt fie noi, fie reconditionate. Indeplinesc cerintele in ceea ce priveste aplicarea de cusaturi, sunt o investitie buna datorita costurilor de asemenea; deci o astfel de metoda o recomandam celor la inceput de drum si nu numai.
Pentru o mai buna intelegere a importantei dotarii cu o masina de surfilat, in randurile ce urmeaza ne rezervam timp pentru explicatii.
Ce este surfilatul
Ca si tehnica, spus simplist, surfilatul are menirea de a fi un soi de tiv, o cusatura aplicata la marginea materialului. Scopul sau este de a preveni ca tesatura sa se destrame ca urmare a croitului, ca urmare a uzurii in folosire. O astfel de functie este una distincta de cea a coaserii.
Cusatura unei masini de surfilat este mai rara. O astfel de functie poate fi incorporata la o masina de cusut sau poate fi ea insasi dedicata numai surfilatului. Ca si tipologie, acestea pot fi de tip triplock – adica cele care surfileaza si taie materialul in exces, uberdeck – aplica cusatura de acoperire sau chiar si overlock – vom explica despre acestea la capitolul tip de cusatura.
Cum alegi o masina de surfilat
Exista mai multi parametri de avut in vedere atunci cand se doreste achizitia unei masini de surfilat. In primul rand, la nivel industrial si de business, chiar daca este un atelier mic, se recomanda o masina de surfilat cu functie principala in acest sens. Mai cu seama dat fiind faptul ca vor fi diverse tipuri de materiale surfilate, este necesara o ajustare de tensiune din fire, fie ea si manuala.
Tipul de cusatura, adica functia in sine este de altfel un reper. In functie de modul in care se va folosi si de catre cine, pentru ce tip de productie, se alege si masina de surfilat. Cusatura acesteia poate fi de tip overlock adica simpla si clasica. In schimb, triplock-ul este destinat materialelor elastice, va folosi ata de asemenea si va aplica cusatura in asa maniera incat sa nu se increteasca materialul.
Nu in cele din urma, uberdeck se foloseste de 2 sau 3 ace si pana la 4 fire de ata. Se numeste de asemenea tivire de acoperire. La acest capitol trebuie precizat ca tipul de cusatura este similar cu celelalte insa ce are in plus tine si de faptul ca materialul se aliniaza perfect pe traseul cusaturii.
Este de preferat sa se tina cont de viteza de coasere a masinii versus capacitatea de munca sau volumul acesteia. Acolo unde productia este mai mare, evident ca este nevoie de o masina care sa faca fata unui timp mai eficient de realizare a cusaturilor specifice.
Viteza este altfel spus numarul de impunsaturi per minut. La cerinte de nivel industrial se recomanda de regula acele masini cu 1000 sau mai mult de impunsaturi per minut. Clasa de cea mai mare viteza poate fi de 1300, pentru cusaturi complexe.
De asemenea, cu cat este mai complexa masina de surfilat, cu atat mai bine. Asta va reda chiar si un plus de confort la utilizare. Raportat la nevoile unei industrii textile, masinile de surfilat pot avea o complexitate de pana la 15 programe.
Functiile reprezinta de asemenea un punct de interes. Chiar si micile detalii pot face marile diferente, dupa cum spune o celebra vorba.
Tinand cont de toate aceste detalii, alegerea masinii de surfilat potrivite nu mai constituie o provocare de netrecut. Doritorii pot accesa site-ul www.goodstyle.ro pentru o gama variata de masini de surfilat noi si reconditionate, disponibile la preturi accesibile.