Situatia din Siria este tot mai tensionata, iar un razboi pare imposibil de evitat, putand sa izbucneasca in orice moment, mai ales in urma miscarilor trupelor americane.

Navele de razboi americane din Mediterana, dotate cu rachete de croaziera, s-au apropiat amenintator de Siria si ar putea reprezenta primul semn ca SUA planifica prima interventie in Siria, la doi ani si jumatate de la debutul razboiului civil.

Se pare ca NATO ar aproba o astfel de interventie, dupa ce oficialii de la Ankara au afirmat ca sunt de acord cu detronarea lui Bashar al-Assad.

De altfel, Turcia s-a aratat dispusa sa atace Siria de una singura, in urma atacului chimic din data de 21 august, din apropiere de Damasc, care, insa, nu a fost verificat independent.

William Hague, seful diplomatiei britanice, a explicat ca, cel mai probabil, toate probele privind existenta unui atac chimic au fost distruse in urma luptelor ce au urmat. „De fapt, majoritatea acestor probe au fost, probabil, distruse in bombardamentele de artilerie. Alte dovezi au fost probabil degradate in cursul ultimelor zile, sau au fost inlaturate„, a spus Hague.

Sursa : StirileProtv.Ro

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *