Lumea se afla in continua poluare. Oare pana cand mai putem dormi linistiti fara sa ne gandim la aceasta problema, care pe zi ce trece influenteaza negativ din ce in ce mai mult natura, adica casa in care traim si ne desfasuram activitatile de zi cu zi. Ce se poate face cu aceasta problema? Cine poate contribui,cine poate da o mana de ajutor? Ei bine raspunsul e foarte simplu, oamenii, noi toti, care traim in aceasta lume minunata. De la cel mai mic la cel mai mare putem ajuta natura, mai degraba ne ajutam pe noi ajutand natura. Dar mai intai de toate trebuie sa stopam toate lucrurile care duc la distrugerea naturii. Trebuie sa informam oamenii care, poate din nestiinta, distrug natura. Inca din gradinite si scoli ar trebui sa se discute pe aceasta tema: natura. Copiii pot avea un rol important la protejarea naturii. Trebuie sa-i facem sa inteleaga si sa-i indrumam spre lucruri frumoase si importante pentru viata lor.
Vedem sute de pliante si de afise la campaniile electorale, dar nu prea vedem vreunul legat de natura si de ocrotirea ei. Oamenii nu pun pret pe aceasta tema, mi-e teama ca va fi prea tarziu cand se vor trezi la realitate si vor realiza importanta naturii in viata lor. De mic copil am fost atras de natura. De frumusetile ei. Stiu ca nu sunt singurul care iubeste natura, insa sunt sigur ca sunt prea putini care inteleg si stiu ce inseamna aceasta pentru omenire.
De la tricouri imprimate cu poze si zicale gen: Ocrotiti natura! sau Natura e casa ta!, la pliante despre mediul in care traim si care ne inconjoara, de la actiuni prin plantarea arborilor in parcuri sau strangerea gunoaielor din locurile publice, de pe strazi sau alte locuri, la informarea oamenilor prin toate metodele posibile, sau de ce nu, introducerea in scoli a unei noi materii despre natura si ocrotirea ei. Posturile Tv care au tema principala natura, sunt prea putin urmarite de tinerii din ziua de azi, si de ce nu de majoritatea oamenilor.
Idei si solutii avem multi dintre noi, dar oare cand vom avea puterea si resursele necsare de a spune STOP poluarii si distrugerii naturii? Multi ar trebui sa ne intrebam pana cand se mai poate trai asa? Parerea mea ca ar trebui sa ca oamenii sa inteleaga si sa stie ce este aceea dezvoltare durabila sau ecodezvoltare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *