Viata cotidiana se afla intr-o continua schimbare si imbunatatire multumita ideilor geniale ale unor inventatori faimosi din prezent dar si din trecut. Lumea in care traim la ora actuala ar fi fost un loc total diferit daca nu ar fi existat descoperirile uimitoare ale oamenilor de stiinta din trecut. Exista genii care au impins lumea stiintei inainte, astfel ca a permis rasei umane sa raspunda la unele intrebari si mistere imposibil de rezolvat in trecut. Exista o multime de lucruri pe care oamenii de rand nu le stiu despre inventatori.

Inventatori celebri

Thomas Edison a electrocutat un elefant in anul 1903, doar pentru a arata pericolul curentului alternativ. In ianuarie 1903, Thomas Edison a reusit sa demonstreze pericolul curentului alternativ, prin electrocutarea unui elefant numit Topsy de la Gradina Zoologica Luna Park din Coney Island. Pentru a demonstra ca noul sau sistem era mai bun si mai ”sigur”, Edison a notat ca, curentul alternativ poate avea un potential letal si poate fi utilizat pentru a electrocuta. Topsy era hranit cu morcovi cu cianura dupa care a fost electrocutat cu 6000 de volti de curent. Executia elefantului a fost un eveniment public la care au participat peste 1500 de oameni.

Stephen Hawking poate rosti numai un cuvant pe minut. El poate face acest lucru cu ajutorul unor spasme la nivelul obrajilor care controleaza cursorul unui ecran. Intel isi propune sa imbunatateasca capacitatea de vorbire a lui Hawking, dorindu-si sa dezvolte un sistem de pronuntie a 10 cuvinte pe minut. Cel mai celebru fizician al lumii continua sa lupte cu boala sa, publicand o serie de carti, cum ar fi cea din 2010- The Grand Design. Acesta poate pronunta numai un cuvant pe minut, iar in ciuda muncii pe care a depus-o de-a lungul timpului in cunoasterea Universului, fizicianul inca nu a primit Premiul Nobel.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *