fara-dovada

Dovezile empirice ne ajuta sa validam ceea ce ar trebui sa credem si ce nu, insa uneori, existenta unor dovezi palpabile este aproape imposibila. Chiar si atunci cand nu avem dovezi solide, oamenii au tendinta sa creada in anumite fenomene si miracole- de la lucruri pe care ochiul uman nu l-e vazut niciodata, pana la forme de viata extraterestra care nu au fost identificate niciodata. Iata care sunt lucrurile in care oamenii naivi tind sa creada fara insa a avea o dovada stiintifica.

In ce cred oamenii?

Extraterestri- nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina ca extraterestrii exista, insa majoritatea oamenilor sunt de parare ca nu sunt singuri in Univers si, cu siguranta, exista si alte forme de inteligenta undeva in cosmos. Ei bine, exista oameni care sunt convinsi de existenta extraterestrilor sau care sunt de parere ca au existat si alte forme de viata in trecutul geologic al Universului.

Astrologia- notiunea de astrologie nu este chiar atat de noua- frecvent, oamenii iau decizii de viata in functie de ceea ce aud dimineata la horoscop. Fara nicio dovada ca planetele chiar ne influenteaza viata, oamenii au tendinta sa creada in continuare ca sunt nascuti sub un anumit semn astrologic, iar intreaga viata le este deja hotarata. De asemenea, in urma acestui lucru s-a dezvoltat o intreaga industrie, care „poate ghici” viata unui om numai daca se stie ziua de nastere a acestuia.

Fantome- exista oameni care sustin ca s-au intalnit cu fantome, insa scepticii ar spune ca nu mai exista viata de apoi sau cea dintre lumi. Ei bine, acesta este un subiect intens dezbatut, deoarece ar exista unele dovezi fotografice care ar putea spune ca exista fantome, dar nimic mai mult. Bineinteles, scepticii sustin ca si aceste fotografii pot fi modificate in mii de moduri asa ca nu reprezinta o dovada solida.

Karma- indiferent ca o numesti „karma” sau ca „ce ti-e scris asa va fi”, oamenii au o credinta comuna care sustine ca actiunile pe care le fac la un moment dat in viata se vor intoarce la ei. Fara nicio dovada clara, oamenii au tendita sa creada ca viata lor este un rezultat al karmei, astfel ca acesta ramane un principiu dupa care multi isi ghideaza viata.

Intuitie- Foarte multe persone din intreaga lume sunt de parere ca ar exista un al saselea simt. Intuitia ne spune cand trebuie sa ne indepartam de cineva pentru ca e o persoana toxica pentru noi; sau cand sa stam acasa pentru ca e posibil sa se intample ceva la petrecerea la care trebuia sa mergem. Nu exista nicio explicatie logica, dar, cu toate acestea, oamenii continua sa creada in intuitie si se incred foarte tare in cel de-al saselea simt.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *