VenusVenus

Litoralul romanesc este reprezentat de tarmul de vest al Marii Negre si este intins intre granita cu Ucraina la nord si cea cu Bulgaria la sud. Aici se afla doua municipii, alte patru orase si o serie de statiuni turistice pentru sezonul estival. Orasul principal este Constanta, urmat ca importanta de Mangalia; statiunea principala este Mamaia, aflata la nord de Constanta, urmata de Eforie Nord, la cativa kilometri in sudul aceluiasi oras.

Statiunea Venus se afla in partea sudica a litoralului, la 42 de kilometri de Constanta, insa doar trei kilometri de municipiul Mangalia, de care apartine din punct de vedere administrativ. Numele statiunii provine de la zeita romana a iubirii si a frumusetii.

Bucurandu-se de o vegetatia bogata, statiunea Venus reprezinta o optiune buna pentru relaxare. Bucurandu-se de prezenta izvoarelor de apa minerala sulfuroasa hipotermala care se capteaza in zona, Venus a ajuns sa se dezvolte ca statiune balneara in care se trateaza mai multe afectiuni importante. Statiunea mai este cunoscuta pentru faptul ca in aceasta zona apa marii este calma, iar algele ajung la mal destul de rar. Deoarece nu este foarte aglomerata, reprezinta alegerea multor turisti care doresc sa se bucure de o vacanta linista, fara stres si galagie.

Plaja statiunii se intinde pe o distanta de 1.5 de kilometri si este tipica plajelor din sudul litoralului, prezentand golfuri care brazdeaza adanc tarmul – trei astfel de golfuri divid plaja Venus in sectoare inguste. Spre statiunea Saturn, plaja devine mai dreapta si ajunge la o latime de 200 de metri, acest sector fiind cel mai popular in randurile fluxurilor de turisti.

Din pamantul statiunii izvorasc ape minerale sulfuroase hipotermale care sunt utile in tratarea unor afectiuni ca spondiloza cervicala, dorsala si lombara, anemia secundara, rahitismul, bolile de piele si cele ginegologice.

Desi statiunea este una mai linistita, exista o serie de activitati acvatice care se pot realiza (plimbarea cu ambarcatiuni, scuba diving). De asemenea, intre statiunile Venus si Saturn soseste in fiecare an circul; tot aici se organizeaza celebrul Liberty Parade.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *