EgalitateEgalitate

Feminismul pare, in teorie, un concept simplu: egalitatea femeii cu barbatul, fie ca vorbim de politica, educatie, cultura, economie, societate sau altele. In practica, insa, lucrurile se complica.

Unii barbati nu suporta sa primeasca ordine de la femei, acest lucru intamplandu-se din cauza educatiei de acasa, in care probabil tatal lui a fost dominator cu mama, iar aceasta s-a supus – daca acest lucru se intampla acum ceva timp, e si de inteles, deoarece femeile nu aveau prea multe ocazii de a se intretine singure in societate.

Lucrurile insa s-au schimbat si s-a dovedit ca pot sa fie si femei presedinti, fara sa declare razboi fara motiv o data pe luna, pentru ca apoi sa-i treaca. Femeile pot sa practice orice meserie pe care o practica barbatii, la fel de bine, insa acest lucru nu convine multor barbati. La urma urmei, cand atat femeile, cat si barbatii lucreaza, nu mai este nimeni acasa care sa se ingrijeasca de ea, sa mature, sa aiba grija de copil si sa astepte sotul cu masa pregatita zilnic, dispusa sa-i asculte toate plangerile pe care le are despre serviciu. Doua pahare de bautura si o palma peste fata si avem un portret al multor relatii.

As dori sa subliniez insa si ipocrizia femeilor. Barbatii sunt badarani, da, si daca dai de unul care nu doreste ca tu sa lucrezi, nu inseamna ca te pretuieste atat de mult si nu vrea sa te ostenesti, ci vrea sa fie sigur ca nu iesi din cuvantul lui, iar cand ajungi sa depinzi financiar de el, nici nu-ti poti permite sa faci pe rebela. Sa vedem insa si comportamentul femeilor. In momentul in care sunt trei persoane, doua fete si un baiat, insa doar doua locuri libere, este considerat ca fiind un gest urat daca baiatul nu lasa ambele fete sa stea jos. Daca tot vrem egalitate, trebuie sa invatam ca si femeile pot sa stea in picioare (nu vorbesc despre gravide, batrane, bolnave etc).

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *