piatrapiatra

In ultima perioada s-a observat un trend ascendent in ceea ce priveste folosirea pietrei naturale pentru decorarea locuintelor. Chiar daca materialele moderne, simtul practic si ergonomia recomanda si atrag de cele mai multe ori alte optiuni, piatra naturala ramane in continuare una din modalitatile preferate de decorare a locuintelor.

Material 100% natural, piatra, fie ca este folosita doar in scop ornamental, sau pentru zidit, este un material foarte rezistent si mai putin perisabil, care se imbina perfect si cu mediul inconjurator. Bun izolator fonic dar si termic, piatra mentine foarte bine temperatura, este calduroasa iarna – incalzita cu o sursa obisnuita de caldura – si se mentine racoroasa pe timpul verii. Desigur, piatra este si foarte rezistenta la factorii de mediu, insa la un moment dat tot se impune o reconditionare, o „readucere” la viata, ca sa spunem asa.

In acest domeniu, de reconditionare si intretinere a pietrei naturale activeaza si www.stone-care.ro. Cererea in continua crestere de pe aceasta piata a determinat aparitia diverselor tipuri de servicii, pentru reconditionarea sau finisarea diverselor suprafete din piatra naturala, fie ca sunt ele din calcar, marmura, travertin, granit si asa mai departe.

Reconditionarea acestor tipuri de suprafete implica o serie de diverse operatiuni, in urma carora se ajunge la aspectul si frumusetea initiala a pietrei naturale, care se pierde datorita anumitor factori. Astfel de operatiuni implica slefuire, proces prin care, cu ajutorul altor pietre sau discuri abrazive, se corecteaza suprafetele inegale (buze, reliefuri, pete sau zgarieturi) de pe suprafata pietrelor naturale. In functie de situatie, finisarea placilor de piatra naturala poate sa nu necesite neaparat slefuire, ci doar matuire, procedeu prin care sunt rotunjite marginile ascutite, se indeparteaza zgarieturile si se netezesc suprafetele, fara a inlatura complet buzele si protuberantele naturale ale pietrei.

Dupa slefuire si matuire, piatra poate ramane cu un aspect brut, mat, de aceea se apeleaza la lustruire, prin folosirea unor substante ce ii confera gradul de stralucire si luciu dorit.

Un alt proces ce se poate aplica pietrei naturale este cel de impermeabilizare. Se creaza astfel o bariera protectoare pe suprafata pietrei, care va impiedica absorbtia de apa sau substante care pot pata sau pot avea actiune coroziva asupra acesteia. Impermeabilizarea este ultimul dintre procesele realizate in momentul reconditionarii suprafetelor din piatra naturala, nu schimba aspectul natural si culoarea si se obtine si un aspect de umed si lucios.

Desigur, se impune si intretinerea zilnica a pietrei naturale, pentru pastrarea unui aspect placut, trebuiesc folositi detergenti potriviti si aplicate periodic straturi pentru mentinerea luciului sau straturi suplimentare de impermeabilizant.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *