e365

Cu nenumarate produse disponibile pentru intretinerea iazurilor, trebuie sa stiti cand si ce sa folositi pentru a avea un iaz sanatos. Fiecare iaz este unic, de aceea va trebui sa individualizati operatiunile in fuctie de trasaturile specifice iazului dumneavoastra. In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva sarcini de baza ce sunt universal valabile si pe care trebuie sa le puneti si dumneavoastra in aplicare primavara. Pe timpul primaverii, apa incepe sa se incalzeasca si putem observa ca iazul incepe sa revina la viata. Aceasta este o perioada importanta pentru a pregati iazul pentru un nou sezon.

In primul rand trebuie sa desfaceti tot ceea ce ati facut pentru a-l pregati pentru iarna. Spre exemplu, daca ati oprit pompa, ii puteti da drumul din nou, daca acesta a fost acoperit il puteti descoperi si asa mai departe. Incepeti sa aruncati hrana pestilor atunci cand temperatura apei atinge valori constante de 10 grade. Pana cand aceasta ajunge la 15 grade oferiti-le hrana de apa rece, apoi treceti la programul normal de hranire.

Urmatorul pas este indepartarea oricaror acumulari de frunze sau pietris si nisip din timpul iernii. Frunzele pot fi inlaturate cu o plasa din panza cu un fund patrat ce va va permite sa o impingeti pe fundul apei pentru a culege frunzele. Apoi pompati apa din iaz intr-un alt container, a carui marime trebuie aleasa in functie de numarul si marimea pestilor pe care ii aveti. Folosind o plasa pentru pesti prindeti apoi pestii si puneti-i in containerul respectiv. Daca este nevoie indepartati si plantele, depozitandu-le la umbra intr-un mediu umed. Dupa aceea pompati apa afara din iaz. Dupa ce ati curatat iazul puneti apa cu pestii si plantele inapoi in groapa. Fiecare planta trebuie fertilizata si plasata la o adancime potrivita. Adaugati produse de conditionare iaz pentru a indeparta clorul si umpleti iazul usor cu apa.

Ultimul pas este curatatea filtrelor. Aceasta operatiune se executa in functie de filtrele pe care le detineti, astfel un pre-filtru va trebui curatat mai des, aproximativ o data pe saptamana, in timp ce alte filtre pot fi curatate o data pe luna. Daca aveti un filtru biologic, acesta va trebui curatat doar atunci cand curgerea apei este limitata datorita acumularii de nisip si pietris. Atunci cand curatati un astfel de filtru trebuie sa indepartati molozul depus pe acesta si sa procedati cu grija pentru a nu distruge bacteriile benefice ce au colonizat mediul respectiv.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *