Hawking isi doreste sa fie eutanasiat in cazul in care devine o povara pentru familie

Hawking isi doreste sa fie eutanasiat in cazul in care devine o povara pentru familie

Celebrul fizician Stephen Hawking sufera, de mai bine de 50 de ani, de o boala necrutatoare: scleroza laterala amiotrofica- a afectiune care a determinat ca intreg corpul fizicianului sa fie paralizat. Cu toate acestea, fizicianul sustine ca a luat in calcul si ideea de eutanasiere- sau sinucidere asistata- in cazul in care ar deveni o adevarata povara pentru familia sa.

Hawking este un sustinator adevarat al drepturilor omului si sustine ca oamenii ar trebui sa aiba dreptul sa aleaga moartea atunci cand sufera prea mult din cauza unor boli. In cadrul unui interviu, geniul din lumea fizicii a afirmat ca „cea mai mare forma de lipsa de demintate” este reprezentata de impiedicarea omului in fata dreptului la moarte, atunci cand sufera de o boala extrem de dureroasa.

Cea mai mare durere a lui Hawking o reprezinta faptul ca nu a putut sa se bucure de copiii si de familia sa din cauza bolii pe care o are. In ceea ce priveste stiinta, Stephen Hawking sustine ca nu se va lasa pana nu ajunge sa mai descopere mai multe mistere ale Universului.

Hawking a fost diagnosticat cu aceasta boala la varsta de 21 de ani, medicii sustinand- la acea vreme- ca tanarul va mai trai maxim doi sau trei ani. In prezent, fizicianul are varsta de 73 de ani si este cel mai cunoscut om de stiinta din lume. Hawking a fost extrem de criticat in urma cu 5 ani din cauza comentariilor sale despre religie, comentarii descrise in cartea „The Grand Design”- aparuta in anul 2010. Astfel, fizicianul a infuriat mai multi lideri religiosi din cauza ca acesta sustinea ca nu este nevoie de o forta divina care sa explice formarea Universului.

Eutanasierea in lume

Printre statele care accepta eutanasierea se numara si Elvetia, aceasta actiune fiind permisa in anumite conditii: pacientul trebuie sa fie in deplinatatea facultatilor mintale si capabil sa isi administreze singur doza letala. Tarfifele eutanasierii variaza intre 4400 de euro doar pentru sinucidere asistata, si ajung pana la 8900 de lire in cazul acelor care isi doresc si inmormantare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.