Mania Facebook inca nu a trecut si cine stie cat va mai dura. Desi nu avem nimic impotriva acestor forme de socializare exista si greseli care sa iti afecteze nu numai intimitatea ci si integritate.

O data cu aceste forme simpliste de a comunica online exista insa si o dezvoltare a formelor de escrocherie. Asa se face ca hotii iti pot bate la usa cand tu esti in concediu. Si te mai intrebi de unde stiu despre plecarea ta.  Din sirul de greseli pe care le facem in viata online ca si comportament se numara:

  1. Date precum data nasterii, anul nasterii si nu numai al tau ci si a copiilor spre exemplu. Este deja un pas castigat de catre cei care au ca scop pirateria cibernetica.  Asta inseamna sa iti pastrezi datele confidentiale de acest gen pentru tine. Specialistii spun insa ca cel mai bine este sa nu publici deloc aceste date sau macar sa nu arati anul.
  2. Publici informatii despre locul in care te afli. Asta inseamna sa anunti pe toata lumea, voit sau nu, unde si cu cine iti petreci timpul liber. Din nou, hotii ar putea avea sursa de informare pentru locurile posibile unde ar putea da o spargere. Este deja o chestiune cunoscuta faptul ca hotii sunt cu ochii in patru si li se usureaza munca cand au la indemana conturile de socializare de genul facebook.
  3. Nici fotografiile din concediu sau orice tip de deplasare nu sunt indicate caci indirect toata lunea va sti ca esti plecata de acasa. Nu publica aceste informatii la momentul real cand se intampla. Ori cand tine de fotografiile copiilor este din nou o problema caci si acestia pot cadea prada unor situatii de hartuiala.

Una peste alta este de responsabilitatea fiecaruia sa tine cont de astfel de sfaturi.

 

De admin

Un comentariu la „Greselile pe care le faci pe Facebook”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *