Lupte cu cocosiLupte cu cocosi

Gaina are gust bun. Foarte bun. Si ouale? Tot bun. Nu e de mirare ca din momentul in care omul pesterii a vazut o dino-gaina lovita de fulger si a considerat-o un cadou gustos venit din ceruri oamenii au salivat la gustul de gaina fripta

Gaina de azi e sigur o inventie umana – acestea sunt creaturi care, precum vacile, au fost reproduse de-a lungul timpului doar pentru a fi mancate.

Adevarul este ca, de fapt, pentru perioade foarte lungi de timp, nimeni nu voia sa manance gaini pentru ca acestea au fost domesticite strict pentru lupte.

Dovezi ale luptelor dintre aceste inaripate dateaza de mii de ani, ringuri de lupta specializate fiind descoperite in Egipt, Grecia, Roma si India – comic, tinand cont ca lovitul unei vaci acolo inseamna ca te vei reincarna intr-un gandac, dar sa fortezi cocosi sa se lupte intre ei pana la moarte era considerat ceva distractiv. Gainile au fost venerate drept creaturi divine de catre sirieni, fiind considerate simboluri ale victoriei , incoronate drept sport national de catre greci si vazute drept prezicatoare de succes pentru romani, care le analizau luptele pentru a prezice rezultatul bataliilor majore.

Demonstrand ca reverenta este cumva mai jos pe lista prioritatilor umane decat foamea, romanii au fost si primii care au inceput sa-i manance pe acesti luptatori. Le-au placut atat de mult, de fapt, incat o lege a fost data care interzicea cetatenilor romani sa mai manance atat de mult pui. Cand Roma a cazut, la fel a decazut si macelul alimentar al gainilor, pana in secolul al XX-lea, cand oamenii si-au dat seama ca pot sa creasca si mai multe pasari daca le tin intr-un adapost.

In ziua de azi, carnea de gaina, pui sau cocos este consumata in toata lumea, fiind atat de folosita, dupa cum stiti, in mod special de catre lanturile de fast food, deoarece acestea sunt mai usor de crescut si preferate de multi, in comparatie cu carnea de porc sau vita.

De admin

Un comentariu la „Gainile au fost domesticite pentru lupte, nu pentru mancare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *