Una din cele mai vehiculate intrebari existentiale pe internet este „Ce se intampla cu profilele de pe site-urile de socializare dupa moartea utilizatorului?”
Nimeni nu stie cu exactitate ce se intampla in momentul in care mori sau ce se intampla, ce simti si mai ales ce se intampla dupa acest eveniment neplacut. Totusi in lumea retelelor sociale aceasta intrebare are un raspuns. Fiecare site de socializare are modul sau propriu de a se confrunta cu aceasta situatie.
In cazul celui mai mare site de socializare apare o intrebare in plus. Va depasi oare numarul conturilor inactive numarul conturilor active ? Aceasta intrebare este prezenta deoarece Facebook nu va sterge contul unei persoane decedate doar in cazul in care profilul este raportat. De asemenea profilul Facebook al unui utilizator decedat poate fi transformat intr-o pagina memoriala unde prietenii mai pot posta fotografii si mesaje in amintirea acestuia. Se estimeaza ca in anul 2065 vor fi mai multe conturi Facebook inactive decat cele active.
Twitter specifica faptul ca in cazul in care o persoana decedeaza sau nu mai acceseaza contul timp de 6 luni, profilul va fi sters in mod automat de site.
Acest lucru nu se intampla in cazul Pinterest, utilizatorii nu vor fi stersi niciodata si datele acestora nu vor fi facute disponibile nimanui, nici macar in situatia in care se necesita o investigatie legala sau cand se obtin informatii pentru un proces.
Aceeasi situatie se aplica si in cazul Linkedin, profilul nu va fi sters. Singura exceptie este in momentul in care profilul este raportat. Spre deosebire de Pinterest, Linked in va pune la dispozitie informatiile utilizatorilor unei persoane imputernicite sau in cazu unui proces.
In cazul conturilor de Google, acestea vor fi sterse in mod automat dupa 9 luni de inactivitate. Poti modifica insa aceasta setare din „Account Manager” dupa propriile preferinte cu o serie de optiuni suplimentare.