facebook-suspenda-cont-femeie-isis

Isis Anchalee- un inginer care isi are sediul in San Francisco, California, sustine ca, contul sau de Facebook a fost dezactivat din cauza ca impartaseste acelasi nume cu cel adoptat de Statul Islamic. Facebook incearca din rasputeri sa stearga prezenta membrilor statului islamic de pe platforma de socializare, care este extrem de populara in intreaga lume.

Din pacate, inginerul din San Francisco a fost inclusa in eforturile Facebook de a eradica actiunile teroristilor in mediul online. „De ce ai dezactiva contul meu de Facebook? Numele meu real este Isis Anchalee/ facepalm”- intreaba femeia catre Facebook. Femeia inginer ce traieste in San Francisco a fost rugata de trei ori sa isi dovedeasca identitatea reala pe Facebook. Anchalee sustine ca a trimis un screenshot al pasaportului sau pentru a dovedi ca acesta este numele sau de nastere iar, ca si rezultat in urma acestui lucru, Facebook a repus profilul lui Isis Anchalee in functionare pe reteaua sociala de succes.

Facebook isi cere scuze

Cercetatorul Facebook Omid Farivar a gasit-o pe Isis Anchalee pe reteaua sociala Twitter si si-a cerut scuze in mod public pentru lucurul care tocmai a avut loc. „Isis, ne cerem scuze pentru aceasta situatie. Nu stiu ce s-a intamplat. Am raportat ceea ce s-a petrecut la oamenii responsabili iar acestia lucreaza la rezolvarea problemei”- sustine acesta.

Facebook si-a schimbat politica online, astfel ca toti utilizatorii trebuie sa isi dezvaluie numele real pe reteaua sociala. Utilizatorii au fost rugati sa se abtina de la orice simbol, caractere neobisnuite, punctuatii, tiluri religioase sau „cuvinte jignitoare sau sugestive de orice fel”, astfel incat sa se mentina conditiile de siguranta in comunitate. Aceasta veste a aparut la putin timp dupa ce Facebook a oferit utilizatorilor sau abilitatea de a suprapune steagul francez peste fotografia de profil, in sensul de a-si arata solidaritatea fata de Franta, care a sufeerit un soc imens in urma atacurilor realizate de organizatia terorista ISIS.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *