Evolutii la Politehnica

scanner_avioane

Romania este una din tarile care o duce din ce in ce mai bine la capitolul inventii tehnice, astfel incat universitatea de Politehnica din Bucuresti produce din ce in ce mai multe licente si brevete pentru inventiile tinerilor studenti.

Inzestrati cu o capacitate pentru inovare, cu abilitati de retinere si cu multa pasiune, unii dintre cei mai buni studenti au ajuns sa fie premiati la nivel international pentru aceste inventii.

Cu totii probabil ca am auzit ca in cadrul universitatii, studentii au libertatea pentru a crea ce doresc, dispun de resursele necesare crearii dispozitivelor si mecanismelor tehnice pentru a da nastere unor noi piese functionale.

Recent, se pare ca studentii de la Politehnica si de la Ingineria Calculatoarelor au creat un dispozitiv de urmarire si de colectare a datelor de pe strazile orasului, astfel incat montarea camerelor in diferite locatii asigura o mai buna siguranta a cetatenilor. Colectarea informatiilor prin intermediul unei drone, pe timp de zi sau de noapte dureaza doar cinci minute, informatii care apoi sunt transmise calculatoarelor si mai apoi sistemelor de supraveghere.

O alta inventie a romanilor o constituie si scanerul pentru avioane. Acest dispozitiv ajuta la supragherea avionului, chiar si de mici dimensiuni, astfel incat nu mai poti sa ascunzi nici un ac fara ca acesta sa nu fie vazut de dispozitiv. O buna capacitate de dezvoltare in domeniul tehnic a romanilor, ii fac sa dobandeasca contracte internationale, astfel incat un asemenea dispozitiv a ajuns sa fie comandat de pe continentul asiatic. Aspectul pozitiv este ca infractorii, teroristii sau oricare alte persoane cu intentii rau-facatoare pot fi prinsi inainte de decolarea avionului. De la piese vestimentare si pana obiecte metalice, telefoane, curele sau brichete pot fi vazute prin sistemul de scanare, incat personalul ocupat cu supravegherea si controlul poate oricand sa salveze viata celorlalti pasageri. Avem nevoie de aceste inventii pentru o mai buna dezvoltare si pentru un mai bun renume pe harta Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *