energizantenergizant

Energizantele nu sunt produse noi pe piata insa continua sa starneasca valuri de reactii. Unii nu consuma pentru ca nu au nevoie, altii din idei preconcepute. Cu ce gresesc aceste bauturi?

Se stie ca efectul lor este acela de energizare a organismului. Si pentru ca natural nu putem apelam la sintetic. O parte din ingredientele pe care le contine un energizant sunt substante obtinute sintetic si totusi similare cu cele pe care in mod normal organismul le produce. In aceasta categorie se include spre exemplu taurina si glucuronolactonia.

Guarana in schimb face parte din alta clasa. Este substanta ce contine su cafeina ce prelungeste efectul de energizant. O parte importanta din aceste bauturi este cafeina. Desigur, daca am sti de asta am servi cu totii. Insa in ce cantitate totusi nu ar trebui consumata? Daca specialistii spun ca o persoana fara probleme de sanatate poate consuma in jur de 400 de ml de cafeina pe zi inseamna ca un energizant nu face rau deloc. Acesta contine in medie 80 de mg de cafeina. Poate ca in cifre nu ne dam seama de asta insa o simpla comparatie dezvaluie mai mult- celebra bautura carbogazoasa, maronie si cu acid contine in medie pentru 250 de ml 25 de mg de cafeina.

Eficiente, da. Benefice? Exista motive pentru care sunt de apreciat, de la nivelul de energie adus organismului si pana la puterea de concentrare, cu o stare de somnolenta si incapacitate fizica redusa in starile de oboseala. Cu toate acestea exista si reversul medaliei. Energizantele pot modifica ritmul cardiac si asta intr-un stil negativ. Unora le poate provoca si insomnie astfel ca nu sunt tocmai ideale.

Blamand sau nu pe cei care consuma astfel de bauturi pana la urma tine de responsabilitatea de a tine cont de ceea ce organsimul are nevoie, de masura si nu in ultimul rand de faptul ca avem de fapt nevoie de stimulare- alegerea este a ta daca tine de o stimulare artificiala, sintetica si deloc bio.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *