Studiile efectuate pe piata muncii releva date absolut infioratoare pentru economia Romaniei, incat marea majoritate a celor care lucreaza au un salariu cu mult mai putin decat minimul pe economie.
Cei mai multi dintre angajati cu contracte de munca si declarati la Inspectoratul Teritorial de Munca au salarii minime, care se incadreaza intre 500-734 lei, menite sa le asigure supravietuirea timp de 30 de zile.
Unele persoane, contrar, au salarii de peste 5000 lei, si cei mai multi lucreaza in orase unde economia este mai dezvoltata, precum Bucuresti, Cluj sau Timis. La polul opus, cu cele mai mici salarii se regasesc orasele Vrancea, Vaslui, Mehedinti sau Ialomita.
In timp ce cei care chiar contribuie cu ceva la realizarea unei linii economice de plutire sunt platiti cu salarii absolut insuficiente pentru a asigura traiul unei familii, sunt cei care pe de alta parte au salarii de peste 5000 lei, printre care si parlamentarii, care nu contribuie cu nimic la redresarea economiei, ci chiar ajuta la adancirea groapei economice.
De ce parlamentarii sunt platiti cu asemenea sume? Care este rolul lor in Parlamentul Romaniei? Din ce reiese de pe marile ecrane sau stiri, acestia sunt cei care adorm atuni cand ar trebui sa voteze sau intreprind alte actiuni care nu au nici o motivatie in plata unor salarii atat de mari. Din contra, cu siguranta noi am votat pentru reducerea numarului de parlamentari, dar se pare ca acestia apar ca ciupercile dupa ploaie.
Cel mai mare noroc il avem in momentul de fata, in care sunt date in vileag actiunile la care au participat multi dintre acesti parlamentari, care se pare ca vor plati pentru infractiunile comise in timpul mandatelor de parlamentar. Este cea mai corecta decizie, astfel incat statul in loc sa ajute populatia care merita, intretine in spinare pe cei care nu aduc nici un real beneficiu populatiei.