pasipasi

Poate ca ar trebui sa mergem pe jos mai des. In defavoarea tehnologiei ar trebui sa tinem cont de faptul ca mersul pe jos face piciorul frumos. Iata cateva motive sa faci asta:

  1. Sanatatea e pe primul loc. Asta pentru ca ai mai multe sanse de a evita probleme de sanatate precum diabetul, hipertensiunea sau chiar si diabetul. In procente se arata ca astfel de situatii se evita pana la 50%.
  2. Meditatia. Sa nu uitam ca mersul pe jos inseamna si meditatie pentru ca ai timp sa iti dedici mintii, sa iti pui gandurile in ordine. Si daca tot e asa de simplu de ce nu.
  3. Sport. Sub o forma sau alta trebuie sa stii ca mersul pe jos te pune in miscare si te ajuta sa te mentii in forma. Nu degeaba se spune ca mersul pe jos face piciorul frumos. Prefera oricand sa mai faci miscare mai ales daca munca de zi cu zi inseamna sa stai pe scaun mai mereu.
  4. Ca de fiecare data influenta sportului lucreaza asa ca trebuie sa stii ca poate sa iti tina poftele alimentare in frau si sa te ajute sa iti mentii si silueta.
  5. Tine cont si de grija fata de mediu. Daca alegi sa mergi pe jos si nu cu masina ar trebui sa stii ca asta ajuta si mediul inconjurator. Se reduce nivelul de poluare si astfel ajungi sa iti protejezi sanatatea oarecum indirect.

Atentie insa, se spune ca ai nevoie de cel putin 25 de minute de sport sau chiar numai de mers pe jos pentru a cunoaste efectele benefice din acest tip de miscare. Daca in medie o persoana face intre 3000 si 4000 de pasi ar cam trebui sa mai maresti miza pana la 10 mii pentru a considera ca faci sport. Ai si numeroase aplicatii care sa te ajute sa tii cont la numar asa ca iti mai ramane doar sa iti cauti ocazia potrivita.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *