Dragostea este conditionata de nivelul de inteligenta

Dragostea este conditionata de nivelul de inteligenta

In dragoste, ceea ce gandim ca vrem nu se potriveste cu preferintele noastre. De exemplu, cineva care este extrem de destept poate sa para atractiv atunci cand este mai distant sau cand se afla in mintea noastra. Insa, tot astfel de oameni pot sa para mai puin atragatori atunci cand sunt langa noi- sustine un nou studiu. „Am descoperit ca barbatii prefera femei care sunt mai destepte decat ei, mai ales in ceea ce priveste situatiile psihologice. Barbatii se bazeaza pe preferintele lor ideale atunci cand isi imagineaza o femeie”- sustine Lora Park, profesor la Universitatea din Buffalo, Departamentul de Psihologie si autor principal al acestui studiu.

Barbatii atrasi de femeile inteligente

„Insa, in interactiunea reala, barbatii au tendinta de a se distanta si de a fi mai putin atrasi de o femeie care ii depaseste din punct de vedere intelectual”. Cercetarile anterioare au aratat ca asemanarile dintre indivizi pot afecta nivelul de atractie. Acest set nou de studii sugereaza ca distanta psihologica- indiferent ca unul dintre parteneri este interpretat ca fiind mai rece in relatie- joaca un rol cheie in determinarea atractiei. „Acest lucru este definit de abstract si solutia imediata. Exista o deconectare intre ceea ce par a fi oamenii cu adevarat si ceea ce isi doresc sa fie”.- sustine Park.

Cu toate ca studiul si-a indreptat atentia catre atractia romantica si, in special, a interesului barbatilor fata de femei, Perk sustine ca rezultatele studiului descrie un fenomen mai larg, care se extinde dincolo de alte situatii interpersonale.

In general, barbatii cauta femei care sunt mai destepte decat ei, si asta mai ales din cauza ca ii tine motivati. Pe de alta parte, o femeie cu un nivel de inteligenta mai ridicat ar putea face ca barbatul de langa ea sa se simta mai complexat, si stim cat de mult tin barbatii la orgoliu lor- poate si din aceasta cauza barbatii au tendinta de a fi partenerul mai rece si „mai lipsit de inima”, fata de femeie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.